Balıkçılar Çarşısı ve Deniz Feneri






Deniz Feneri Murat Bey'den sorulur. Görev başında içtiği görülmemiştir.

Zeytinyağının rengini görebiliyor musunuz?
Kışın bir pazar sabahı Balıkçılar Çarşısı
Balıkçılar Çarşısı Bodrum'un Asmalımescit'i ya da Nevizade'si sayılır. Garajdan sahile inerken sağdaki meşhur manavların arkasındaki sokak sağlı sollu balıkçılar ve meyhanelerle dolu. Bodrum'un yerlisi de yerleşeni de bu çarşıya sıklıkla gidiyor. Buradaki meyhanelerin bir özelliği, balık satmamaları. Balığı isterseniz siz tutup getirebilirsiniz, isterseniz benim gibi çarşı içindeki balıkçılardan alabilirsiniz. Balığınız temizlenip oturduğunuz meyhaneye getiriliyor, orada pişiriliyor. İyi bir yöntem. Böylece meyhane sahibi günlük taze balık almakla uğraşmadığı gibi balığa para bağlamıyor. Çarşıdaki balıkçılar da müşteri kaygısı duymuyor. Siz de balığı yerinden, taze ve restoranlara oranla daha ucuza almış oluyorsunuz. Herkes memnun.

Çarşıdaki bütün meyhanelerin kalitesi iyi. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Ortalama kişi başı 50-60 TL civarı ödeyerek taze mezeler yiyip içkinizi içebiliyorsunuz. Ben genellikle balığımı Yalçın'dan alıp Deniz Feneri'nde pişirtiyorum. Deniz Feneri bu çarşının en çok iş yapan meyhanelerinden biri. Sahibi Murat Bey tezgahta durup etrafı kolaçan eden işini iyi yapan biri. İçki içtiğini hiç görmedim. 

Yaz veya kış farketmez, eğer bir cumartesi akşamı rezervasyon yaptırmazsanız, yer bulursanız sevinin. Ben yazları Bodrum'un içindeki evimden Yalıkavak'a geçtiğim için Deniz Feneri'ne pek gidemiyorum. Ama kışın haftada bir mutlaka gitmeye çalışırım. Zaten rotamız şöyle oluyor; önce Zazu'da bir kadeh. Sonra Deniz Feneri. Sonra ya Marina ya yine Zazu.

Dün akşam yine Deniz Feneri'ndeydim. Bodrum'daki yat yarışı için gelenler de olduğundan çarşı çok kalabalıktı. Deniz Feneri'nin özel mezesi Çingene ile açılışı yapmak buranın ritüeli. Çingene, çökelek ve lor peyniri, biber salçası, pul biber, taze soğan ve zeytinyağı ile yapılan bir meze. Sonrasında biberli, domatesli patlıcan ezme, ılık servis edilen ahtapot ve müthiş lezzetli zeytinyağı sosuyla karides. Finali, balıkçı Yalçın'a gözümün önünde yeni gelen kasadan çıkan barbunlarla yaptım. 6 tane barbun 10 TL, saydığım mezeler ve 20'lik Tekirdağ rakısı da 60 TL.

Bodrum'a gelirseniz mutlaka buraya uğrayın. Özellikle İstanbul'da unutulan meyhane ortamını yaşayın, kaliteli, hesaplı deniz mahsüllerini yiyin derim. Bodrum'un tadına daha iyi varacaksınız.

(Deniz Feneri'nin sahibi Murat Türkşen'i malesef 24 Haziran 2014 günü kaybettik. Bodrum'un renklerindendi...)

Yorumlar

  1. serdar'cim benim de favorim deniz feneri... belki yarin aksam gorusuruz))
    ali boratav

    YanıtlaSil
  2. ali'ciğim ben kışları bodrum'un içindeki evde, yazları yazlıkta (!) yani yalıkavak'tayım... size afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Serdar bey Bodrum'a ilk geldiğimizde, bir arkadaşımızın tavsiyesi ile gitmiştik. Gerçekten yazdıklarınızın tamamına iştirak ederim. Ayrıca favasını da eklemek isterim.
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  4. Kapalı olduğunu görmek beni çok üzdü, umarım Murat bey anısına devam ettirebilirler, saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?