Bodrum şantiyesi

Bodrum’da Mart ayı sonuna kadar bitirileceği söylenen altyapı çalışmaları çok hızlandı. Şu sıralar belediyenin önündeki meydan ile Tepecik Camii arasındaki asfalt sökülmüş durumda. Meydandaki restoranların önündeki kaldırım ve masa koydukları alanlar yıkıldı. Gelenler bilir, belediye tarafındaki kaldırımda yürürken kendinizi bir anda restoranlarda yemek yiyenlerin arasında bulurdunuz. Bu durum ortadan kaldırılıyor, restoranların hemen önünde masalar olacak, sonra kaldırım başlayacak. Geçen ay sonunda da halkevinin bulunduğu meydan ile azmakbaşı arası, yani barlar sokağı kazıldı. Bu arada kaçak olan yapılar veya yapıların kaçak bölümleri yıkılıyor. Geçtiğimiz yıl yangın geçiren Baraz Oteli de yıkılanlar arasında. Şimdi barlar sokağında yürürken artık otel olmadığından bir anda deniz karşınıza çıkıyor. Sürpriz bir durum. Alanın park ve cafe olarak düzenleneceği söyleniyor. Azmakbaşı’nda da çirkinlik yaratan kaçak dükkanlar, tostçu, dönerci, dondurmacı ve bazı tezgahlar kaldırıldı. Şiddetli yağmurlarda taşıp çevreyi sular altında bırakan dere yatağı yeniden düzenleniyor. Binlerce yıldır dağlardan gelen suların denize ulaşmak için katettiği yerlere yapılan binalar nedeniyle Türkiye’nin her yerinde ortaya çıkan problem Bodrum’da da var. Bu düzenlemeyle bir ölçüde önlenecektir herhalde. Daha iki gün önce Ortakent ve Bitez’de olanlar ortada. TV’lerde ABD’de, Avusturalya’da gördüğümüz görüntüler Bodrum’un burnun dibinde yaşandı. İki saatlik çok şiddetli yağmur iki beldeyi çamurla kaplamaya yetti. 



Barlar Sokağı bundan 15 yıl öncesine kadar Türkiye’nin en gözde eğlence yeriydi. O yıllarda yeni yapılan marina bölgesiyse pek rağbet görmeyen bir bölgeydi. Marina yapılmadan öncesindeyse orada tersaneler vardı, guletler yapılıyordu. Şimdi hala varolan Gemibaşı balıkçısının adı o nedenle konulmuş. Oradan sonrasında gemiler yapılıyordu. Zaman geçti, Bodrum’a gelen kitle değişti, barlar sokağı bitti. Şimdi o sokağa bizler imitasyon sokağı diyoruz. Çantadan giyime, ayakkabıdan saate ne kadar taklit ürün varsa orada. İşin komiği 4 tanesi 20 euro olan Lacoste taklitlerinin orijinali 250 m. sonra 150-200 TL arasına satılıyor. Benzeri birçok marka için aynı şey geçerli. Eski barlar sokağında taklitleri, marina çarşısında orijinalleri satılıyor. Aradaki fiyat farkları inanılmaz. Taklit malları yazın kapışan genellikle eski doğu bloğundaki ülkelerden gelen turistlerin hali görülecek şey.









Belediye başkanı barlar sokağına yeniden eski havasını kazandırdmak istediğini söylüyor. Bunun birinci koşulu taklitçilerin oradan çıkmaları. Bu nasıl olur? Herhalde herşeyden önce yasal olmayan bu ürünlerin orada nasıl satıldığını araştırıp sonra da önlemini almakla. Bu arada kendileri de Bodrum’da mağaza açan ünlü uluslararası markaların neden yasal yola başvurmadıklarını anlamak mümkün değil. Ancak o mağazalar oradan çıktıktan sonra marina tarafındaki bazı kafeler, restoranlar orada da birer birer dükkan açabilir.

Bir zamanların tersanesi olan marina bölgesiyse her haliyle Nice, Cannes havasında ve aslında daha da güzeli...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?