İlk mesaj

48 yaşındayken, doğup büyüdüğüm İstanbul'u bırakıp Bodrum'a gelme kararı kolay değildi. Bodrum'a ilk kez yanılmıyorsam 1976 yılında, üniversite öğrencisiyken gelmiştim. Bir haftalığına gelmiş, ne yapıp yapıp 15 gün kalmış ve cebimde birkaç lirayla Harem'de otobüsten inmiştim. İstanbul'a dönerken aklım ve bir parçam Bodrum'da kalmıştı. Sonraki yıllarda yazları çektiğim diaları kışın tekrar tekrar seyredip Bodrum'u yaşardım.

Okul bitip grafik tasarımcı olarak hayata başlayınca Bodrum yazları gidebildiğim bir yer olmanın ötesine geçemedi. Bodrum'da mesleğimi yaparak ilerlemek mümkün olmadığından "Bodrum'a yerleşmek" -belki de o yaşlar için erkendi- ama hep bir özlem olarak kaldı. Yıllar geçti, Bodrum her yaz daha sık gidilen, gittikçe daha sık kalınan, iş programımın Bodrum'a göre ayarlandığı bir hal almaya başladı. Önce karayolları ile birlikte otomobil teknolojisi gelişti ve 14-15 saat yerine 9-10 saatte gidilmeye başladı. Sonra havalimanı yapıldı, süre birkaç saate indi. En önemlisi de internet hayatımıza girdi ve artık benim gibi bir grafik tasarımcının sürekli İstanbul'da ve ofiste bulunmasına gerek kalmadı. Sonuçta iş tarzımı, çalışma alanımı değiştirip, ofisi İstanbul'da evi Bodrum'da olan bir hayata geçtim. İki yıldır her ay gerektikçe birkaç günlüğüne İstanbul'a gidip işlerimi hallediyor -itiraf edeyim bazen günübirlik- Bodrum'a dönüyorum. Uçaktan inerken burnuma gelen Bodrum kokusu artık ait olduğum yere geldiğimi hissettiriyor.

Bu blogu niye hazırladım? İstanbul'a gelip gittikçe çevremdeki dostlara burayı, yediğimi, içtiğimi, gezdiklerimi anlatınca "bunları yazsana", "anlattıklarını yaşayamıyoruz bari yaz izleyelim" demeye başladılar. Üstünde durmadım, ama sonra kendim için tuttuğum notlara, kaydettiğim görüntülere bakınca niye paylaşmıyorum diye düşündüm. Yakın arkadaşlarımla paylaştığım Bodrum'daki hayatıma dair herşeyi kayıt altına almak anlamlı geldi. Bu blog bunun için oluşturuldu.

İlk günler ara sıra arşivimdeki bilgi ve görüntüleri paylaşacağım, ara sıra da o gün, o hafta olan bitene dair notları yazacağım. Bakarsınız okuyan birkaç kişinin aklını çelerim de, Bodrum'a -ya da başka bir sahil kasabasına- yerleşmelerine neden olurum. Öncelikle de yaşıtım olan en yakınımdaki sevgili arkadaşlarımın...

Şimdi cumartesi akşamının gereğini yerine getirip Bodrum balıkçılar çarşısına gidip, bölgenin dil balığını yeme zamanı.

Yorumlar

  1. hayırlı uğurlu olsun kardeşim....:))

    YanıtlaSil
  2. Serdar bey, bloğunuzu yeni keşfettim. O kadar heyecanlandım ki anlatamam, inanaın burada herkes birgün sizin yaptığınızı yapmak için gün sayıyor, tüm arşivi okumak biraz zaman alacak, yorumlarım biraz geriden gelecek ama olsun. Sizin yaşadıklarınızın üzerinden geçmekte keyifli olacak biliyorum. sevgiler / kadir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün sayanların fazla gün saymadan istedikleri hayatı yaşamalarını dilerim... sevgiler

      Sil
  3. Merhaba,
    Biz de önümüzdeki yıllarda Bodrum'lu olabilmek için bebek adımları atmaya başladık. Blog'unuzdan parçalar okudum ve şimdi en baştan adım adım ilerlemeye karar verdim. Şimdilik "tatilci" olmanın bir adım ötesine geçip biraz daha yerli gibi davranmaya, oralı insanlarla vakit geçirmeye çalışıyoruz.
    Deneyimlerinizi okumak, yaşantınıza göz atmak çok keyifli.
    Ellerinize sağlık.
    Saygılar,
    E.

    YanıtlaSil
  4. Serdar bey bloğunuzu aşağı yukarı bir ay önce ama Yalıkavak' da ev aldıktan üç ay sonra keşfettim.Okudukça Bodrum ve Yalıkavak konusunda isabetli kararlar aldığımızı anladık.
    Ben ve eşim , iki emekli Mart başında yerleşmeyi planlıyoruz. Deneyimlerinizden faydalanıyoruz.
    Görüşmek üzere.
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  5. Serdarcım baştan alıyorum. Mükemmel bir start yapmışsın.

    YanıtlaSil
  6. İstanbul avcılar'da yaşıyoruz ve babamında hayalinde hep bodruma yerleşmek vardı.. sizi de takip ediyor blog'dan bilgiler ediniyordu. Ankara da askerlik görevimi yaparken 30 mart 2015 tarihinde babamı kalp krizinden kaybettim 52 yaşındaydı. Bende sizin paylaştıklarınızı takip ediyordum ve babamın hayalini gerçekleştirmeye karar verdim annem ve kardeşlerimde çok mutlular 25 yaşındayım ve hayatımın geri kalanını bodrumda geçirmeye kararlıyım.. Bodrum bitez de müstakil bahçeli bir ev kiraladım bahçesinde rengarenk çiçekleri olan. Başlangıç için fena sayılmaz. Babam 'da bizi izliyor eminim mutlu oluyordur..

    Umarım bir gün bodrumda görüşme fırsatımız olur belki bir balıkçıda yada bir sahilde..

    kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?