Bodrum'da altyapı çalışmaları > 2

Bodrum'da kasım ayı sonunda başlayan altyapı çalışmaları epey ilerledi. Bütün bir kış boyunca diye söze başlayacağım ama Bodrum'un kışını bilmeyenler için uzun bir süreymiş gibi gelecek. Bizim burada kış dediğiniz teorik olarak üç ay, pratikte 20-30 gün. En çetin kış şartlarını (!) bitirmek üzere olduğumuz bu hafta yaşadık. İstanbul buz kesmiş, Ankara kar altındayken biz de burada üşüdük. Gece termometre 2 dereceyi göstermişti ve bir gün de dolu yağmıştı. Poyraz fırtınasını da eklerseniz, ağır kış 6 gün sürdü ve bugün itibariyle artık kış bitti. Termometre yarın 15, pazar 18, pazartesi 20 dereceyi gösterecek.
Kışın hiç trafik olmadığından yolların kazılmış, perişan hali, Bodrum'un Gazze'yi andıran görüntüsü tabii ki sıkıntı yarattı ama yıllardır yapılmayanların yapıldığı düşünülürse, bu Bodrum için gerekliydi, katlanılabilirdi. Barlar sokağındaki esnaf zaten aralık ayı içinde dükkanları kapamış, altyapı çalışmalarının bitirilmesini bekliyordu. Şu sıralar, yağmur yağdığı zaman dükkanlara su basmasını önleyen giderler bitirildi ve yollara taşlar döşeniyor.Azmakbaşındaki derenin üstü açıldı, orada da galiba derenin yatağı genişletiliyor. Bilen bilir, şiddetli yağmurda Azmakbaşı tarafındaki evlerin, dükkanların alt katları su basardı.

Çalışmaların başladığı aralık ayında barlar sokağının görüntüsü
Sokağın şubat ayındaki görüntüsü
Sokağın mart ayının başındaki görüntüsü

Azmakbaşındaki çalışmalar
Azmakbaşındaki kahve yıkıldı, altyapı çalışmaları yapılıyor
Bu haftasonu Muğla yolundaki ilk Bodrum girişinden sahile kadar olan Cevat Şakir caddesinin asfaltlanması bitirilecekmiş. Bu bilgiyi günde 5 kere belediye hoparlöründen ruhsuz sesiyle uyaran kadından biliyorum. Sonra sıra herhalde marinaya kadar olan Neyzen Tevfik caddesine gelecek. Tamamı 23 Nisan'a biter diyorlar.
Bodrum yazın geleceklere iyi bir hazırlık yapıyor. Bitince görüntü güzel olacak. 40 yaşlarına gelen güzel bir kadının hafif estetik geçirmesi gibi.
Yapılan çalışmaları izlemek için;


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?