Bodrum'da yaz hazırlığı

Bodrum’da geçtiğimiz Aralık ayında başlayan altyapı çalışmaları gündüz gece demeden, çok hızlı biçimde ilerliyor. Arada sel, fırtına gibi nedenlerle kesintiye uğrasa da çalışmalar zamanında bitecek, sezona yetişecek gibi görünüyor. Barlar sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’ndeki -bir arabanın ancak geçebildiği genişlikteki yola cadde denir mi o ayrı- çalışmaların bitişi için bu ay sonu hedeflenmişti. Bir iki hafta sarkacak ama çok yol alındı. Sadece alt yapı çalışması yapılmıyor, binaların kaçak bölümlerinin yıkılması gibi işler de yapılıyor. Barlar sokağındaki binaların cephelerindeki klimalar söküldü. Cepheleri çirkinleştiren boru, kablo gibi malzemeler de yok edildi. Şimdilerde binalar boyanıyor, dükkanların neredeyse hepsinde tadilat sürüyor. Bodrum’da beyaz boya bulmak zorlaşmış olabilir. Otobüs garajının olduğu Cevat Şakir Caddesi, belediyenin olduğu meydan ve Neyzen Tevfik Caddesi’nin Tepecik Camii’ne kadar olan bölümünün kaldırımlarının genişletildiğini yazmıştım. Şimdilerde yollar asfaltlanıyor ve kaldırımlar mermer kaplanıyor. Gerçekten de Bodrum bu yaz gelecekleri epey şıklaşmış olarak karşılayacak.

 
Bitez Dondurmacısının yeni binası, inşaatın ilk aşamalarındayken

Kaldırımların betonu döküldükten sonra
Yakında kaldırımların mermerleri ve bordürleri de döşenecek ve iş bitecek
Kapakların etrafına taş döşeniyor ve aralara seramik nazar boncukları, balık motifleri ekleniyor

Dükkan girişlerine de süslemeler yapılıyor
Belediye meydanı
Azmakbaşı
Islah edilen Azmakbaşı'ndaki derenin üzerine yapılan minik köprü
Genişletilen kaldırımlarıyla belediye meydanı
Küba Bar'ın önü
Heryerde tadilat var
Yazın en çok iş yapan dönercinin meğer yarısından çoğu kaçakmış
Neyzen Tevfik Caddesi'nin yeni hali.
Sökülen klimalar, borular, kablolar
Azmakbaşı'ndaki boncukçu vb. kulübeler yıkılınca ortaya bir meydan çıktı
Cafe Delmar tamamen yıkılıp, yeniden yapılıyor
Hey Yavrum Hey'in olduğu aralık
Halk Eğitim meydanına döşenecek mermerler
Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki asfaltlama ve bina yenileme çalışmaları
Barlar sokağı
Başkan çok çalışkan. Bodrum’a yarı zamanlı gelmeye başladığım yıllarda yerel seçimler vardı. Benim nüfus kaydım henüz İstanbul’da olduğundan ve tam olarak Bodrum’a yerleşmemiş, yılın bir bölümünü Yalıkavak’ta geçiriyor olmamdan dolayı oyumu İstanbul’da kullanmıştım. Bodrum belediyesini hep CHP kazandığından yine öyle olacak derken seçimi DP’den Mehmet Kocadon’un kazandığını öğrendiğimde ise çok şaşırmıştım. DP diye bir parti var mıydı ki kazandı diye de düşünmüştüm. Sonra tamamen Bodrum’un içine yerleştikten sonra başkanı orada burada görür oldum. Son 1 yıldır yakından izliyorum. Bodrum’un turizm sezonunu 12 aya çıkarmak gibi bir hedefi var. Bu altyapı çalışmaları hep o hedef için. Güzel projeleri var diye duyuyorum. Genç biri, onun için de hızlı. Seçim olsa ben de oyumu hiç düşünmeden veririm. Zaten yerel seçimlerde –hele böyle nispeten küçük yerlerde- partiden çok kişi öne çıkıyor.

İçki içen insandan değil, içmeyenden korkarım. Bizim başkanı balıkçılar çarşısındaki meyhanelerde ya da sık sık Gemibaşı’nda görünce daha bir ısınıyorum.

Bu yaz buraya gelecekler, bizim yıl içinde çektiğimiz eziyete değecek değişiklikleri ve temiz, şık bir Bodrum'u görecekler diye tahmin ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?