Bodrum Datça feribot seferleri

Bodrum ile Datça arasında feribot seferleri günde ikiye çıktı. Hergün saat 09:30 ve 17:30'da karşılıklı olarak yapılan seferler Bodrum'da şehrin içinden, Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Tepecik Camii'ne gelmeden, aşağıda resmini göreceğiniz bilet gişesinin yanından yapılıyor. Datça'da ise, Datça merkezinin tam aksi yönde, yarımadanın Bodrum'a bakan tarafındaki Körmen Limanı'ndan yapılıyor. Körmen ile Datça arası arabayla 10 dakikalık bir mesafe.

Eski Harem arabalı vapurunun kaptan köşkü, vapur jilet olunca Bodrum'da gişe olarak görev yapıyor
Bugünlerde Bodrum kalabalıklaşmaya başladı. Arabasıyla Datça'ya gitmek isteyen İzmir yönünden gelenler içinde, feribotu bilenler feribotu tercih ettikleri için yer bulmakta sorun yaşanabilir, önceden rezervasyon yaparsanız iyi olur. http://www.bodrumferryboat.com/tr/prices.asp





Benim arabayı artık tanıdılar, cip ile otomobil sınıfı arasında bir ücret alıyorlar




Datça'ya gideceklere birkaç önerim olacak. Eğer deniz mahsülü ve rakı içmeyi seviyorsanız hiç riske girmeyin, direkt Fevzi'ye gidin derim. Fevzi Datça'nın merkezinde, benim bazen kışın da fırsat yaratıp gittiğim bir yer. Ege sahilinde en iyi deniz mahsülü ve Ege otları yiyebileceğiniz yerlerden biri. Giderseniz benim de selamımı götürün. Fevzi'nin telefonu 0252 712 97 46
Denize girmek için Hayıtbükü, Ovabük ve Palamutbükü'nü öneririm. En geniş sahil Palamutbükü'ndedir. En güzel türkuvaz deniz de oradadır. Sahilde yemek yiyebileceğiniz, makul fiyatlı orta kalite yerler vardır. Öyle şahane yemekler beklemeyin. Ama hiçbiri de kötü değil. Ovabük en sakin olan bük. Hayıt ise bence en sevimli, eski Assos'u hatırlatanı. Eğer Hayıt'a giderseniz de Ortam'da yemek yemenizi öneririm. Özellikle de soğuk bir bira yanında karidesli böreğini... şimdi üşenmesem Bodrum'dan kalkıp gidebilirim. O derece. Körmen'den Datça'ya gelirken, Marmaris-Datça kavşağına görecek ve Datça için sağa sapacaksınız. Saptıktan çok kısa bir süre sonra yine yolun sağında Eski Datça tabelasını göreceksiniz. Mutlaka ama mutlaka uğrayın. Eskilerin mimari zevkini görün. Çünkü şimdiki Datça'nın mimarisi en az Marmaris kadar berbat. Can Yücel'in evini, sokağını, sık sık gittiği kahveyi görebilirsiniz. Daracık sokaklarda yürüyün. Ağustos ayının ortasında, 40 derecede bile gitseniz yürüyün çünkü terlemeniz mümkün değil. Datça'nın havası çok kurudur. Bir kahve için yola devam edin. Datça yarımadasının burnundaki Knidos'u görmenizi de öneririm. Çok etkileyici bir antik şehir. Hele konumu...
Aşağıda saydığım yerlerle ilgili birkaç resime yer veriyorum. Bu arada Ovabük ile ilgili hiç resim çekmemişim. Bu da size bir ipucu olsun.

Palamutbükü
Palamutbükü
Datça'nın merkezinden
Eski Datça
Eski Datça
Fevzi
Feviz'de Ege otları
Hayıtbükü
Knidos tarafları
Knidos
Mesudiye'den Hayıtbükü ve Ovabükü'nün görünümü. Burnun solu Hayıt, sağı Ovabük

Yorumlar

  1. Turkce'yi dogru kullanmaya takintili bir aileden geliyorum ancak kurumsal hayatin bozdugu bir Turkce'ye sahibim. Butun gece yazilarinizi okuduk. Yazdiklariniz, hayal ettiklerimiz oldugu icin bir cirpida okunuyor. Ortak dostlar, mekanlar da ayri bir tat. Ancak simdi farkettim ki bir roman gibi okuyabilmemiz, bu kadar surukletici olmasi dilimizi eskiden okulda ogretildigi gibi dogru kullanmanzdan da kaynaklaniyor. Elinize saglik.
    E.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar.. bayramda bodrum a geliyorum. bu yazıyı ve ozellikle de palamutbük ünü görünce sormak istedim.. acaba günübirlik datça ya gidilebilinir mi ? datça merkezden palamutbükü arasını kestiremedim için danışmak istedim :) bi de yanımda 11 yaşında bir çocuk olduğu düşünülürse:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Gidilir ama biraz yorucu olur. Sabah 09:30 ile gidip akşam 17:30 feribotuyla dönmelisiniz. Datça merkez ile Palamutbükü galiba 25 km. Arabanız varsa Körmen limanından hiç Datça'ya girmeden direkt Palamut'a gidersiniz ki bu da yolunuzun 8-10 km kısalması demek.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?