Bu akşam evlerde rakı içecekler için

Bu akşam cumartesi. Birçok evde şu saatlerde rakı sofrası hazırlığı yapılıyordur. Peynirle ince ince kesiliyor, kabak una bulanıp kızartılacağı anı bekliyordur. Rakı şişesi buzdolabında değil mi? Dışarıda durmasın, onun yeri buzdolabı. Dışarıda ısınan rakıyı soğutmak için buz atıyoruz o da tadını bozuyor. en doğru rakının da suyun da yeterince soğuk olması ve buzsuz içilmesi. Tabii bunu bilen meyhane yok denecek kadar az olduğundan rakı şişeleri hep dışarıda duruyor. Bizler de buz atıyoruz, rakıya ayıp oluyor.


Herneyse, ya evinizde eşinizle veya dostlarınızla rakı içeceksiniz ya da bir dostunuzun evine misafir olarak gideceksiniz. Evinizdeyseniz gelenlere dinletmeniz için, yok eğer misafir gidiyorsanız eliniz boş gitmeyin diye size 10 parçalık bir Yunan müziği listesi hazırladım. Bodrum'dan evlerinize yayılsın, Ege havası getirsin, güneş getirsin, biraz da güzel yaz anıları canlansın, ortalık ısınsın. Ben bu akşam birazdan Bodrum'daki evden çıkıp Yalyıkavak'a Sait'e gideceğim. Mevsimin ilk dil balğını yiyeceğim. İlk kadehimi sizlere kaldıracağım. 


Yassu vre.. Bodrum'dan sağlığınıza...

Yorumlar

  1. Bugün günlerden pazartesi ve saat'te daha akşamüzeri 4, ama müziklerin hatırına eşim rakısını koydu bende şarabımı. Günahı boynunuza :))

    YanıtlaSil
  2. günahları bana yazdırabilirsiniz. zaten hesap kabarık :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?