Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?

Bu girişi yapmak zorunda kaldım çünkü benden kişisel tatil programlarını yapmamı bekleyenler, rezervasyon konusunda yardım isteyenler, kalmayı düşündükleri tesisleri yazıp hangisinde kalalım diye soranlar o kadar çoğaldı ki, tümüne birden cevap yazamadığım için buraya yazıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Bu yazı benim gözlemlerimi anlatıyor. Yani kişisel tercihlerime göre yazdım. Buraya yazmadığım konularda bilgi sahibi değilim. Ve lütfen kişisel tatiliniz için benden güzergah, yemek mekanı, bölge vb. talep etmeyin. Veya "nerede kalalım?" veya "çocuğumla geliyorum, kum nerede iyidir, deniz Mayıs ayında soğuk mudur?" gibi sorular yöneltmeyin. Bildiklerim yazdıklarımdan ibaret. Bu sorulara cevap veremeyeceğim.


Şimdi yazıya başlayabilirim...

Diyelim tatilinizi Bodrum’da geçirmeye karar verdiniz. İlk söyleyeceğim, keşke Haziran ayında gelseydiniz. Ama artık çok geç. Yıllık izninizi Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak zorundaysanız kalabalığı göze alıyorsunuzdur. Eylül veya Ekim’in ilk yarısı gelecekseniz çok akıllı bir iş yapıyorsunuz demektir. Buranın en iyi zamanıdır.
Bodrum’a daha önceden gelmemişseniz, hangi koyda kalmaya nasıl karar verdiniz? Eş, dost önerisiyle mi, internetteki tatil içerikli siteleri inceleyerek mi? Herkes Bodrum’a gidiyorum diyor da, burada yaşayınca anlıyorsunuz ki Bodrum’un koylarıyla Bodrum’un içi başka başka yerler. Hatta kuzeye bakan koylarla güneye bakanlar bile farklı. Bu yazıda tatilini Bodrum’a geçirmek isteyenler için kendi gözlemlerime dayanarak çıkardığım bazı ipuçlarına yer vereyim dedim.
Şunu özellikle vurgulamak isterim ki bunlar benim kişisel zevkime, hayat görüşüme göre çıkardığım veriler. Başkası için başka sonuçlar çıkabilirdi. Sadece bu yazdıklarıma bakarak tatil planı yapmayın, belki sizinle hiç de aynı kafada değilizdir ne bileyim? Hangi rengi seversiniz?
Neyse.
Tatiliniz uzun mu kısa mı? Bu önemli çünkü eğer bir hafta için geliyorsanız farklı yer, onbeş gün için geliyorsanız farklı yer önerebilirim. Ben ortalama tatilin bir hafta olacağından hareketle yazayım. Tabii tatilde neyi hedeflediğinize göre de yer seçimi yapılabilir. Bir ucundan başlayalım;


Benim için deniz önemlidir...
Deniz için yarımadanın güney ve güneybatı sahillerini öneririm. Çünkü Bodrum’da yazın rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatıdan eser. Dolayısıyla güneye bakan koylarda deniz düzdür. Yani Bitez, Ortakent,Yahşi, Kargı, Bağla, Karaincir ve Akyarlar en iyi denizi bulabileceğiniz koylardır. Şimdi yazarken farkettim ki galiba denizin kalitesi de ilk yazdığımdan son yazdığıma doğru gittikçe artıyor. Akyarlar ve devamındaki Akçabük, Meteoroloji koylarının denizi anlatılmaz. Serincedir ve kumludur. Sahilden yürüyerek girersiniz. Hatta Akyarlar’da epey gidersiniz de deniz hala diz boyundadır. Kos’a karşı yüzmenin keyfi de başkadır hani.
Ortakent ve hemen yanındaki Yahşi en uzun sahil şeritlerinden biridir. Deniz, kumsal, yürüme yolu ve yola paralel tesisler vardır. Bu bölgede her keseye göre konaklama ve yiyecek mekanı seçeneği bulabilirsiniz.

Bitez
Ortakent
Yahşi
Yahşi Camel Beach
Bitez ile Ortakent'in sahil yapıları biraz benzer. Bitez’de de deniz, kumsal, yol ve tesisler sıralanmıştır. Bitez daha kapalı ve daha küçük bir koydur. Bu özelliğinden dolayı mıdır bilmem, yaz kış oturanı çoktur. Kişilikli, sevimli bir koydur.


Karaincir
Akyarlar
Akyarlar’dan kuzeye doğru çıkarsanız, yarımadanın batı sahilindeki en büyük yerleşim olan Turgutreis’e sonra da Kadıkalesi ve Gümüşlük’e gelirsiniz. Turgutreis artık ikinci bir Bodrum oldu. Çok büyüdü. Siteler o kadar çoğaldı ki sahil yetmez oldu. Onun için ben hiç Turgutreis’ten denize girmem. Zaten batı rüzgarına açıktır ve genellikle deniz çırpıntılıdır. Yani deniz açısından önereceğim bir bölge değil. Kadıkalesi nispeten sakin bir bölgedir. Ancak burası da batı rüzgarlarına açıktır. Kadıkalesi için yazacak fazla bilgim yok. Gümüşlük’e giderken Kadıkalesi’nden geçtiğim olur. Yol sahile uzaktır o nedenle sahili pek bilmem. Ancak denizinin çok iyi olduğu söylenir.


Gümüşlük
Koyunbaba Koyu
Kadıkalesi’nden sonra Gümüşlük gelir ki burası deniziyle değil balık restoranlarıyla popülerdir. Gümüşlük’ün denizi Bodrum koyları içinde makbul sayılacak bir deniz değildir. Yosunludur. Ama çok kişilikli bir köydür. Hele gece kumsalındaki mekanlarda bir şeyler içmek çok zevklidir. Antik Myndos şehri buradadır. Yürüyerek geçilebilen Tavşan adası üzerinde kalıntılar toprağın altından çıkmayı bekler. Gün batımı ve mehtabı harikadır. Ama dikkat ederseniz denizi ile ilgili birşey yazmıyor, köyün güzelliğini anlatıyorum. Yani deniz sizin için çok önemliyse Gümüşlük’ü es geçin.
Gümüşlük ile Yalıkavak arası da sitelerce kapatıldığından burada denize girecek yer kalmadı gibi. Bu bölgede Koyunbaba, Çukurbük gibi iki koy var. İkisinde de plaj bulunur ancak kumsal bulunmaz. Denizi rüzgara açıktır fakat pırıl pırıldır.


Xuma Beach
Yalıkavak'ta Küdür Koyu
Kuzey batı bölgesine devam edersenizYalıkavak’a, kuzeyde ise Gündoğan, Türkbükü ve Gölköy’e varırsınız. Yalıkavak eskiden benim yazlarımı geçirdiğim yerdi. Yazları en esintili yer burasıdır. Evlerde klima açılan gün sayısı Bodrum merkeziyle kıyaslanmayacak kadar azdır. Bu nimetin bir külfeti de tabii ki rüzgarın yarattığı çırpıntı ve genellikle dalga. Yani Yalıkavak uzun süre kalmak için ideal, sakin denize çok önem veren ve kısa tatili olanlar için uygun değil. Çünkü yazın sadece dörtte birinde su sakin, kalan sürede çırpıntılıdır. Sabah ve akşam saatlerinde uyuyan deniz öğlene doğru hareketlenir. Ama bütçeniz uygunsa Yalıkavak’ın Tilkicik koyundaki iyi tesislerde kalıp daha sakin denize ulaşabilirsiniz. Son iki yıldır yeniden yapılan marinası Yalıkavak'a çok kalabalık getirdi. Gelenler genellikle benim sevdiğim insan türü değil. Parası olan zengin çocukları ve sonradan görmeler marinayı kuşattı diyebilirim. Marina açıldıktan sonra Yalıkavak'taki evimi boşaltıp Bodrum'un içindeki evimde kalmaya başladım.
Gündoğan kapalı ve nispeten daha küçük bir koydur. Denizinin çok iyi olduğunu söylerler. Söylerler diyorum çünkü oradan hiç denize girmedim. Kuzeye bakar ama denizi yine de Yalıkavak kadar çırpıntılı olmaz, kapalı coğrafyası avantaj sağlar.


Gündoğan
Yalıkavak
Gündoğan’dan Türkbükü’ne doğru giderken Hebilköy koyu vardır. Bu bölge yarımadanın kuzeye bakan yüzüdür. Burası da artık siteler, otellerce kapatılmıştır. Denize ulaşamazsınız. Türkbükü’nü hızla geçip Gölköy’de duruyorum. Buranın denizi çok farklıdır. Bir ara Güllük tarafındaki balık çiftliklerinden dolayı kirlenme yaşanmıştı. Ama artık o iş çözüldü. Sakin, göl gibi denizi vardır. Gölköy’den sonra yarımadanın karayla bağlantısının olduğu yerdeki Torba’ya kadar olan sahil nispeten bakirdir. Torba’da nitelikli oteller yapıldı. Küçük bir koy olan Torba merkezinde sahilden denize girilebilecek mekanlar bulunabilir. Torba on yıllar önce Bodrum’a ilk yerleşenlerin tercih ettiği bir köydü, o eski Bodrum aşığı insanları hala görebilirsiniz.  


Adına uygun Cennet Koyu. Tabii bu kadar güzel bir koy gözünü rant bürümüşlerden ne kadar kaçabilirdi ki?
Şimdilerde otel ve villalarla doldu
Türkbükü
Türkbükü - Gölköy arası
Gölköy sahili genellikle böyledir
Torba
Buraya kadar Bodrum yarımadasını anlattım. Bir de yarımadanın güneyinde, Gökova’nın başladığı coğrafyada Yalıçiftlik, Mazı ve Çökertme vardır ki denizin hası buralardadır. Ancak bu bölgeler Bodrum’a görece uzaktır. Yalıçiftlik Bodrum’a çok yakın olduğundan ne kadar büyük tesis yatırımı almışsa, Mazı ve Çökertme o kadar az yatırım almıştır. Hatta hiç yatırım almamış. Köylüsü kendisi bir şeyler yapmıştır. İyi de olmuştur.


Çökertme
Mazı
Hem yüzerim hem yerim, akşam rakı içerim...
Deniz tabii olacak. Ama tatilimin merkezi deniz değildir diyenler için farklı yerler önereceğim. İlk önerim Yalıkavak olur. Sabah ve akşam sakinken denize girersiniz. Öğlen esintide kitabınızı alır, odanıza veya bir ağaç altına çekilir okurken şekerleme yaparsınız. Akşam biraz yürür sonra da masaya otururum diyenlerdenseniz Yalıkavak size çok uyacak. Koy geniş, büyük. Sahilde her an esinti. Sabah ve akşam yürürken terletmeyen bir hava. Yarımadanın en iyi balıkçılarının olduğu bölge. Her akşam rakı balık istemem diyenler için sadece et yiyebilecekleri mekanlar olduğu gibi, kebap isteyene kebap, ev yemekleri, sebze, küçük küçük meze isteyenlere bu işi iyi yapan yerler hep Yalıkavak’ta. Yeme içme açısından Bodrum koylarının en zengini Yalıkavak’tır. Eğer dolar milyoneriyseniz yine şanslısınız. Yaşadınız, çünkü Yalıkavak’ta restore edilen Palmarina isimli marinada Billioner Club var. Akşam gidip locada birkaç bin dolar harcayıp dostlarınızla viskinizi yudumlayabilirsiniz. Eğer dolar milyoneriyseniz ve şu anda bu yazıyı okuyorsanız deli misiniz nesiniz? Başka işiniz mi yok? Atlayın uçağınıza, teknenize gidin.


Bu yolun sonu milyonerlik. Yalıkavak Palmarina'da Billoner Club'ün girişi
Bardakçı Bodrum’un hemen dibindeki koydur. Yürüme mesafesindedir de yokuşu insanı o sıcakta caydıracak kadar diktir. Ama Bardakçı’ya Bodrum’un içinden dolmuş motorları kalkar. On dakikada limanın içinden geçerek varırsınız. Buradaki tesislerde kalmak da bir fikir. Denizi çok iyidir. Burada denize girer akşam Bodrum’a iner istediğiniz meyhanede, restoranda yer içersiniz. Gece hayatına dalarsınız.


Bardakçı
Bu başlık altında Gümüşlük’ü anlatmamak olmaz. Gümüşlük balıkçı ağırlıklı bir köy. Yan yana sahil boyunca onlarca balıkçı vardır. Yazın malesef kalite fiyat dengesi bozuluyor. Kalite düşerken fiyat artıyor. Çünkü özellikle hafta sonları civar koylarda kalanlar balık yemek için buraya akın ediyor. Servis aksıyor, işin tadı kaçıyor. Bana göre buranın restoranları turistik ve oldukça sıradandır. Arada bir ikisi farklı gibi dursa da inanılmaz pahalıdır, İstanbul'dan gelen reklamcı, filmci tayfasının ve beyaz yakalı genç kuşağın gittiği, benim mecbur kalmadıkça (davet vs. gibi) adım atmadığım mekanlardır. Yalıkavak ve Bodrum merkezindeki balıkçılar çok daha iyidir. Gümüşlük'te sahilde olmayan, tepede gün batımını hayran hayran izleyeceğiniz Limon vardır ve görülesi bir yerdir.


Yalıkavak'ta Sait'te sofra
Ev yemekleriyle bira sofrası
Bir gün batımı daha. Güneşin şerefine
Ortakent’te küçük marina tarafında yan yana iki üç tane iyi meze ve balık yiyeceğiniz yer vardır. Ama yemek denilince benim aklıma –Bodrum merkezinden sonra- Yalıkavak ve Gümüşlük gelir. Daha sonra Akyarlar ve Ortakent ile Bitez’i sayabilirim.
Bu yazıda şimdilik iki konuda bazı ip uçlarını vereyim. Sonraki yazılarda “Arabayla gelirken nelere dikkat etmeli?”, “Nerede yiyelim?” gibi daha pratik bilgiler yazacağım. Bu yazıdaki bazı fotoğrafları internetten indirdim. Kalitede sorun var ama mecbur kaldım çünkü o bölgelerde gezinip fotoğraf çekmemiştim.

İyi tatiller dilerim...






Yorumlar

  1. Ne kadar detaylı anlatmışsınız, emeğinize sağlık.
    Bence en tatil için en ideal zaman Eylül başı. Sabah deniz, öğlen gezi, kitap molası, akşam püfür püfür esen rüzgar.
    Temmuz, Ağustos hem kalabalık oluyor, hem de çok sıcak!

    Bu durumda anlattığınız mekanlardan bana en uygunu Yalıkavak:)

    YanıtlaSil
  2. Serdar Bey,

    kaleminize saglik yaziniz tam basucu kitabi kivaminda olmus.

    Tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bodrumu hic bilmeyen biri olarak benim icin harika bir yazi elinize saglik cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifli bir yazı idi.Bodruma kaç kez geldiğim halde dikkat etmediğim onca detaylar ve güzellikler varmış.

    YanıtlaSil
  5. tam bir harita olmuş elinize gözünüze sağlık bilgiler çok güzel ve detaylı

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Serdar Bey,
    Yazilarinizi buyuk bir keyfle okuyorum. Bodrum'u seviyorum ama kalabaligi biraz urkutucu. Yasamak icin oncelikli bir yerdi benim icin. Simdi rotamizi daha sakin bir yere cevirdik. Bu yaz tatili icin Bodrum yine tercihimiz olacak gibi. Sizin yazilariniz da bize isik tutuyor. Cok tesekkurler, ellerinize saglik. Sizin sayfalarinizi okumaya devam ediyorum. Selamlar..

    YanıtlaSil
  7. gümbet neden yok acaba? merak ettimde ? biz tatil için gümbet düşünmüştük ama ?

    YanıtlaSil
  8. merhaba Serdar bey,
    Gümbet ten hiç bahsetmemişsiniz. Gümbet'i düşünmüştük tatil için ama..biz ilk kez gelicez kısmetse Bodrum'a. Kararsız kaldım :( kızımla (4 yaşında) ve eşimle bizim için deniz ve denizin kum olması çok önemli. Ne önerirsiniz ? Gerçi detaylı yazmışsınız ama aralarında Gümbet olmayınca orası mı başka yermi karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Gümbet'in içi en kalitesiz İngiliz turist ile doludur. Geceleri sokaklarda içer olay çıkarırlar. Denizi Bodrum'un en kötü denizidir. Sadece koyun sağ tarafı, yani Bitez'e doğru olan bölümünde deniz daha iyidir.

      Sil
    2. denizi bilmem ama turist kalitesi harbiden rezil üstat. gece hayatı da barzo (bar hanzosu) ve apaçi (emo saç sitili + çakma marka gömlek ya da tişört ve pazar kotu kombini ile dolaşan yavşak krolar) lerin elinde. doğulu dışındaki yerli turistleri de pek sevmezler. varın siz düşünün gerisini

      Sil
  9. Bodrum Yalikavakta onerdiginiz guzel temiz oteller var mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'da yaşadığım için hiç otelde kalmadım. Hiç birinin servisi, fiyatları hakkında bilgim yok o yüzden önermem doğru olmaz.

      Sil
  10. Yalıkavak la masıon otel çok güzel.biraz pahalı olsa da önünden denize girilmesi ve çarşıya yakınlığı ile çok rahat kalınacak bir oteldir.oda kahvaltıdır.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Geçtiğimiz sene Ortakent de kalmıştım. bu yıl Yalıkavak' ı düşünüyoruz ama Bodrum merkeze uzak olduğunu duydum. Merkezlerden ırak bir noktada bir yer midir acaba, otelden başka gidecek yer bulamayacağız korkusu oluştu aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Yalıkavak merkeze 17 km mesafededir. Yani çok uzak değil. Yazın sabaha kadar Bodrum'a minibüs çalışır. Yalıkavak'ın merkezi ise zaten çok canlıdır, yani sıkılmazsınız. Yazın kuzey rüzgarına açık olduğu için sürekli eser. Bu hem iyi hem kötüdür. Bunaltmaz, bu iyi tarafı. Denizi çırpıntılı olur bu kötü tarafı. Ancak sabah saat 10:00'a kadar denizi çarşaf gibidir.

      Sil
  12. Merhaba,

    Gümüşlük tatilinden sonra birkaç gün de Bodrum'un başka bir yerinde kalmayı planlıyoruz. Hem şehre yakınlığı hem de sizin plajı hakkındaki yorumlarınız üzere Bitez'de kalmayı düşünüyorum.

    Siz ne düşünürsünüz, isteğime uygun önerebileceğiniz başka bir yer var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bitez gayet uygun. İyi tatiller.

      Sil
    2. Abi bodrumda halk plajı nerde en güzel

      Sil
    3. Yalıkavak'ta, Yahşi ve Bodrum merkezindekiler iyidir. Gümbet'de de var galiba.

      Sil
  13. Merhaba,
    Ortakent ve Akyarlar arasında kaldım yosunsuz bir deniz olması önceliğim,sonra da sıkılmayalım çok da sessiz sakin olmasın diyoruz,hangisini önerirsnz?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba. Yazın ikisi de sessiz, sakin olmuyor, keşke biri sakin olsaydı. Akyarlar'ın denizi en güzel denizdir. Ancak koyun sol tarafında yosun vardır, ortasındaki bölümün denizi şahanedir. Ortakent'te çok fazla denize girmedim. Tamamen kumluktur. Denizi çok güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortakent yahşinin denizide çok güzeldir..Çok temiz ve sıgdır.ama ortakentte ki oteller genelde yarım pansiyondur ve küçük 30-40 odalı işletmelerdir...Bilginize.. Gül

      Sil
  15. Ekmeleddin mekmelettin..ne zaman bunalsam, ne zaman bodrum diye arasam karsima siz cikiyorsunuz, oh be diyorum. bu saatten sonra siz yoksaniz bir kisi eksigiz sahiden

    YanıtlaSil
  16. yazınız için teşekkürler biz yalıkavak tercih ettik emeğinize saglık

    YanıtlaSil
  17. Yazınız detaylı ve bilgilendirici. Emeğinize sağlık. Biz Yalıkavak Tilkicik koyunu tercih ettik. Umarım pişman olmayız.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Serdar Bey
    Yazınız için öncelikle teşekkür etmek isterim.Bodrum Merkeze en yakın,denizi en güzel ve biraz da eğlenceli koy hangisidir?Cevaplarınızı bekleyeceğim
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yakın, hem denizi güzel hem de eğlenceli gibi üç kriteri bir arada bulunduran koy yok. Ama en yakın ve denizi iyi olan, yürüme mesafesindeki Paşatarlası koyunu öneririm. Arabayla ya da araçla onbeş yirmi dakikada gitmek içinse Bitez ve Yahşi iyidir.

      Sil
  19. Merhaba Serdar Bey,
    Bodruma tatile gelmek istiyoruz fakat pek bilgimiz yok. Denizi kum mil olan dibi görünen dalgasız temiz bir deniz istiyoruz. Araç olduğundan merkeze gitmesi sorun değil 15-20 km olsa bile fark etmez yeter ki denizi pis, yosunlu, taşlı olmasın. Bilgi verirseniz seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'un koylarının hepsi sizin tanımınıza uyuyor. Ama içlerinde en sevdiğim deniz Akyarlar ve Yahşi (Ortakent) bölgesindeki denizdir.

      Sil
  20. Akyarlar süper denize bayıldım. Yalnızcçok soğuk. ..birde şezlong için kişi başı yirmibeş tl lik yiyip icmek gerekiyor..dometesli makarna 18 tl..gözleme 15 tl bira 12 tl...ama olsun değer oraya..anlamadigim heryer parsellenmis yazlık sahibi olanlar hergün o parayi odemek mi zorunda..halk plaji diye kavram yok heryer en iyi yerler pasellenmis..plajlar çok küçük. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akyarlar'da dipte kaynak akıntısı vardır, o yüzden soğuktur ama dediğiniz gibi değer. Oranın sahil şeridi dardır ama mesela Ortakent, Yahşi'de geniştir. Akyarlar'ın halk plajı küçüktür ve mendireğin sağ tarafında kalır. Buna karşılık Bodrum merkezinde ve Ortaken'te halk plajları büyüktür. Yani her koyun yapısına göre değişir. Parsellenmiş plajlardan eğer şezlong kullanmazsanız ücret ödemeden denize girebilirsiniz, sizi oradan çıkarma hakları yoktur. Sahiller halka açık. Kaymakamlık bu konuda çok hassas. Ama tabii her yerde aynı uygulanmıyor galiba. Ben de koy koy gezmediğim için çok bilgi sahibi değilim.

      Sil
    2. Serdar Bey,
      Sağolun-varolun, çok güzel ve açıksözlü derlemişsiniz ve her görüşünüze katılıyoruz.
      Tümüyle deniz odaklıyız ailece, eşim de emekli olunca bir küçük balıkçı kayığımız olur kısmetse.
      Şimdi yılbaşı tatilimizi ailece Bodrum'da geçirmeye karae verdik. Sizden ivedilikle sizden kış ortasında yüzebilmek için en sakin sahiller konusunda fikrinizi rica ediyorum. Oğlum ve ben her mevsimde gerkirse yünlülerle yüzdük fakat 3 üyemiz üşüyor.Bir de yabancı misafir geliyor. Bitez-Ortakent-Yahşi bantında rüzgarlı mı?
      Yahşi daha bir kuytu. Akçabük de sakin midir?
      Uzakça koylardan yarımadanın hangi kıyıları daha sakindir?
      Sağolunuz.
      Saygılar.

      Sil
    3. Merhaba. Kışın denize girmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim. ama mantıken güneye bakan sahiller kuzeye göre daha az serin olmalı. Kışın bütün koylar sakin.

      Sil
  21. merhaba tatilimizi akyarlarda geçireceğiz ...fakat gümüşlüke balık yemeye gitmeyi düşünüyoruz ..hangi forumda okuduysam hepsi pahalı olmasından bahsetmiş ama neye göre pahalı anlamadım zaten balık restaurantları pahalı oluyor :S acaba önerebileceğiniz restaurant var mıdır ? fiyatları uygun olan lezzeti olan :) teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı yıldır burada yaşıyorum Gümüşlük'te beş kere balık yedim. Hepsinde de seçimi ben yapmadım, katılmak durumunda kaldım. Gümüşlük benim için turistik, kötü mezeye para verilen bir yer o yüzden bana göre pahalı. Çünkü karşılığını alamıyorsunuz. Daha iyi meze yenecek yere de verilen parayla merkezde iki gece yemek yiyorum o yüzden gitmiyorum. Mutlaka gideceğim derseniz, girişte sağdaki Aquarium'u deneyin derim. Ama hiç bir şekilde garanti vermiyorum.

      Sil
  22. yalıkavak sait yazınızdan sonra gümüşlükten vazgeçmek üzereyim ama saitin fiyatlarından hiç bahsetmemişsiniz kişi başı kaç lraya den düşmekte acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yorumunuzda yazdığınız gibi balık pahalı. İçki zaten vergiler nedeniyle çok pahalı. Dolayısıyla fiyat hangi balığı yiyip ne kadar içtiğinizle ilgili olarak çok değişiyor. Sait pahalı sınıfına giren bir yer diyebilirim. Yani kişi başı 100 TL'den başlıyor.

      Sil
  23. teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) bakalım iyisi mi oraya geldiğimde karar vermek çok karışt kafam :)

    YanıtlaSil
  24. Birkaç günlüğüne gümüşlük yapalım dedik. Fakat emin olamadım, arkadaşım fotoğraflara bakmış çok sakin ve sıkıcı gözüküyor dedi. Oysa bana cennet gibi gözükmüştü. Ne dersiniz lokasyonu değiştirsek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilden ne beklediğinizi bilmiyorum, onun için yorum yapmam zor. Ağustos ayında zaten sakin bir koy bulmak mümkün değil, ona pek takılmayın. Ama her gece eğlenceye dalalım, gecede üç beş mekan gezelim, sabahlayalım diye bir niyetiniz varsa Gümüşlük olmaz. O zaman merkez ya da Gümbet'i seçmelisiniz. Ama biz gece sahilde caz dinleyeceğiz, etraf çok kalabalık olmasın derseniz Gümüşlük ideal.

      Sil
  25. serdar bey bende teş ediyorum. torba'nın nasıl acaba denizi sığmı hemen derinleşiyormu yardımcı olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torba'da en son denize gireli onbeş yıl olmuştur. Onun için aklımda kalmamış.

      Sil
    2. teş ed. ilgilendiğiniz için

      Sil
    3. Serdar bey peki torbanın denizi dalgalımıdır? kuzey yönünde kalıyor. esinti cok alırmı? o civarda bi otelde konaklamayı düşünüyoruz? eğer esinti çok kuzey yönü derseniz bitez yada akyarlara bakacağım. akyarlarda dipte kaynak suyu var o nedenle soğuk demişsiniz peki bitez içinde aynı şey sözkonusmu?

      Sil
  26. Biz de ilk kez gidiyoruz bodruma, gölköyde bi otel beğendik. Gölköyde önerceğiniz bi beach var mıdır? Eylülün ilk haftası orada olacağız. Balık sevmeyen, etçiller aç mı kalır oralarda, et restoranı bulabilir miyiz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün sahillerdeki tesisleri biliyor gibi bir izlenim bıraktıysam yanlış, öyle bir halim yok. Gölköy'de et yiyecek yer rahatlıkla bulursunuz.

      Sil
  27. Merhaba Serdar Bey, Eylül ün ilk 10 günü Bitez Manuela Otel de olacagız. Denizi nasıldır Bitez in bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  28. Bu bilgiyi otelinizden alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Serdar bey, yazınızı çok beğendim. çok aydınlatıcıydı ve çok zaman harcayarak araştırıp bulacağım soruların cevapları bir aradaydı, emeğinize ve yüreğinize sağlık, çok teşekkürler. Çok samimi bir şekilde anlatmışsınız. Eşim ve 4 yaşındaki kızımla birlikte Bodrum'da tatil yapmak istiyorum. Bizim için denizin dalgasız, temiz ve çocuk olduğu için sıcak olması önemli. Deniz kalitesi olarak bir sıralama yapmışsınız buna göre ben de Akyarlar'a gitmeye karar verdim. Sizin yazınız olmasaydı resimlere bakarak seçmek zor olacaktı ; çünkü bütün deniz resimleri harika görünüyor ve Bodrum’un kuzeyindeki yerlerin isimlerini daha çok duymuştum. Akyarlar’da kalacak uygun bir yer bulamazsam ikinci olarak tatilinin merkezi deniz olan çocuklu aile için nereyi önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  30. Bodrum'u en güzel anlatan yazı kaleminize sağlık..Serdar bey Ekim'in ilk haftası bodrumdayız 8 gece eşimle güzel bir tatil olsun istedik ve uzun araştırmalar sonucu hem bodrum merkeze yakın olması sebebiyle hemde yorumlardan etkilenerek torbayı tercih ettik..benim aklım halen türkbükü ve yalıkavakta sanki başka bir bodrum var orda.siz ne dersiniz deniz sıcakmıdır keyifli olurumu?yazınızı okuduğumuzda akyarlar dedik fakat orda bize yeterli olacak tesis göremedik.kesinlikle Bodrum'a yerleşmek istiyoruz aşk gibi Bodrum.Neresi olduğuna henüz karar vermedik fakat araştırmak için ayrıca geleceğiz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekim Bodrum'un en güzel ayı. Bir ara, sezonun ilk yağmuru yağar. Ama sonra hemen açar. Size denk gelir mi gelmez mi belli olmaz tabii. Deniz gayet iyidir.

      Sil
  31. Merhaba serdar bey biz bodrum da tatil için karainciri tercih ettik.iki çocuklu bir aile gözüyle bakarsanız izlenimleriniz nelerdir.suyun sıcaklığı ,esintisi ,suyun temizliği ve kumsalı gibi....birde oralarda yemek, market gibi ulaşım olanakları nasıldır.şimdiden teşekkürler.yazınız küçük bir püf noktaları kitabı gibi cok güzel emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Karaincir Bodrum'un denizi en güzel koylarından biridir. İyi bir seçim yapmışsınız. Marketler mevcut. Ulaşım da minibüslerle yapılabilir.

      Sil
    2. Ilginize teşekkür ederim.yemek icin restoranlar nasıldır.lezzet ve bedel olarak.birde bardakçı koyu mu karaincir mi dersek ne dersiniz.

      Sil
    3. Karaincir'deki restoranlar hakkında fikrim yok. Hemen yakınındaki Akyarlar'da güzel balıkçılar vardır. Kıyaslamalı sorulara cevap veremem sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ben fikirlerimi bu yazıda anlattım.

      Sil
    4. Cevaplar için teşekkürler.

      Sil
  32. Merhaba, tam aradığım bir yazı, emeğinize sağlık. Bodrum'a ilk gidişimiz olacak. Genelde gürültülü, kalabalık olduğunu duyduğumdan hep bir önyargım vardı. Ekim ayında geleceğimiz için sizin anlattıklarınıza bakılırsa sakin, huzurlu tatil geçirmek mümkün gibi görünüyor. Yurtdışındaki abim bu sene hiç yaz yaşayamadığından, ancak izin alabildiği Ekim ayında en güzel nerede denizin tadını çıkarabilir ondan emin olmak istiyoruz. Aynı zamanda yeme-içme mekanlarının da çeşitli olduğu bölge olması tercihimiz. Yazınızda Bitez ilgimi çekti, beklentilerimizi karşılar mı? Önerebileceğiniz ikinci bir yer var mı? Çok teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitez beklentinizi karşılar. Ekim ayında en iyi denizi ise Akyarlar'da bulursunuz. Yeme içme mekanı olarak da şunu söyleyebilirim; üç-dört tane sevikli mekanı vardır. Sakin bir tatil ve şahane deniz için ideal. Biraz da hareket olsun derseniz Bitez uygun.

      Sil
    2. Hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

      Sil
  33. Merhabalar,
    Oncelikle yazinizla beni mest ettiğinizi soyleyeyim, içimden Bodrum'a taşınmak geldi :)
    Biz de Ekim'in ilk haftası kurban bayramında gitmeyi düşünüyoruz, fakat 2 yasindaki oğlum için deniz soğuk olur mu sizce?
    Bir de Gundogan'da Marisol'de kalacagiz buyuk ihtimal, hic bir bilginiz var mi?

    Pınar Erdem

    YanıtlaSil
  34. Elinize saglik keske bole seyler yapsa insanlarimiz bildikleri hrr yer icin gelenler icinde yabancilik cektirmez

    YanıtlaSil
  35. merhaba, bodrum merkezde önerebileceğiniz fiyatları uygun olan ve kaliteli mezeler yapan bir balık lokantası var mı? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkçılar çarşısında "Meyzen" veya "Tratta"yı öneririm. Biraz daha pahalı olaraksa, kale manzaralı Berk Balık iyidir.

      Sil
  36. Tekrar tesekkur ederim. Bodrumda kale manzarali ve denize sifir "denizce restauranti" bunlarla kiyaslayabilir miyiz? Denize sifir olmasi ilgimi cekti acikcasi, tavsiyelerinize guvendigim icin tekrar sordum. Fiyat ve kalite olarak meyzen mi denizce mi yoksa tratta mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'da yaz kış yaşayanlar deniz kıyısındaki turistik mekanlara gitmeyiz, bilgim yok.

      Sil
  37. Merhaba, genellikle yaz tatilleri için Ortakent Yahşi'yi tercih ettik eşimle ancak son iki senede hayatımıza katılan bir oğlumuz var ve biraz daha sıcak bir denizde daha rahat eder diye düşünüyoruz. Neresini önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar serdar bey.Öncelikle keyifle okuduğum yazınız için çok teşekkür ederim.Güvercinlik bölgesine gitmeyi düşünüyoruz ve yazınızda burayla ilgili bilgi bulunmuyor.Temmuz sonu gibi gitmeyi planlıyoruz.Bölgeyle alakalı bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvercinlik ile bilgi verememiştim çünkü Güvercinlik gittiğim bir yer değil. Şöyle söyliyeyim; altı yıldır burada yaşıyorum, Güvercinlik'e bir kere balık yemeye, bir kere de geçerken çay içmeye uğradım. Malesef bilgim yok.

      Sil
  39. oncelıkle bu kadar emek vererek yazdığınız güzel yazı ıcın cok teşekkürler.cok faydalı oldu.bızd ehazıran ayı ıcın gumbette wow bodrum resort otelıne bakıyoruz.1,5 yasında bır bebegımız var onun ılk denızı olacak o yüzden denız bızım ıcın onemlı onerırmısınız,yoksa başka koylara bakalımmı.daha oncekı tatıllleırmızde eğlence olsun yeterdı ama çocuk olunca,denıze onem verdık.sımdıden teşekkür ederım.
    saygılar.Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. O bölgenin denizi hakkında çok bilgim yok ama o marka kötü bir denizde otel açmaz, muhtemelen denizi de iyidir.

      Sil
    2. Wow bodrumda 6 yıl önce kalmıştık.tesis yamaçta dağınık olarak kurulu bungalowlardan oluşuyor.oda seçiminizi denize yakın yapmalısınız.bir de voyage torba var .duz ayak kumlu ve denizi de güzldir tesis de çok iyi .çocukla çok rahat edrsiniz.biz 3 kere gittik :)

      Sil
  40. çok teşekkür ederım ..

    YanıtlaSil
  41. merhaba Serdar Bey , 15-20 mayıs arası bodrumda rahatça denize girilebilir mi, sıcaklık nasıldır?
    selamlar

    YanıtlaSil
  42. Serdar bey,
    Bardakçi koyunu(voyage bodrum) u balayi için seçmiş bulunduk. Mayisin ilk haftası denize girilebilir mi acaba havasi nasil olur. Dogru bir seçim mi sizce? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran ayının onbeşine kadar hava oturmaz. Yani belli olmaz, yağabilir de, güneşli pırıl pırıl da olabilir. Deniz de öyle.

      Sil
  43. Serdar bey balayı için turgut reisi düşünüyoruz,denizi nasıldır,konaklama imkanları nasıldır,
    Sizin önerebileceğiniz bir yer var mı? (ağustos 10-20)

    YanıtlaSil
  44. Serdar Bey ayrıntılı yazınız için çok teşekkürler. 68 yaşındaki annemizi alıp 13-18 Nisan arası bir hava değişikliği tatiline gitmeyi planlıyoruz Bodrum'a. Bu kendisinin ilk gidişi olacak. Sakin, oksijen dolu, arada yürüyüşlü bir tatil olmasını planlıyoruz. Konaklama olarak hangi muhiti tavsiye edersiniz? Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  45. Serdar bey merhaba,
    Tatil rezervasyonumuzu yapmadan önce size danışmak istedim. 7-15 haziran haftası Bodrum denizi nasıl olur? Akyarlar yada Türkbüküne gideceğiz. Deniz çok mu soğuk olur birde rüzgarlı mı olur? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akyarlar serin olur, Türkbükü daha ılıktır.

      Sil
  46. Onu bilmiyorumda bu aralar bodruma gitmenizi tavsiye etmiyorum çünkü inanılmaz soğuk. Gümbet önerebileceğim beldelerden biri

    YanıtlaSil
  47. Serdar bey merhaba,
    Ben yeni emekli oldum ve yazlık almak istiyorum, bodrumun emekliler için en ideal yer olduğu söyleniyor, Bodrumu hiç görmedim, eşimle mayısın ilk haftası bodruma gelmeyi düşünüyorum.
    rezervasyon yaptırmadan içimizden geldiği gibi dolaşmayı hayal ediyorum. bahsetmiş olduğunuz bütün koyları görmek istiyorum. zaman sorunum olmadığı için rezervasyon yaptırmadan bunu yapabilirmiyim. mayıs ayında yer bulma sorunu yaşarmıyım, ne dersiniz. benim içinde öneriniz varmıdır ? yoksa oralarda rezilmi olurum !..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Mayıs ayında yer bulma probleminiz olmaz. Aslında son iki yıldır Bodrum eskisi gibi değil, çok göç aldı ve bu da beraberinde pahalılık getirdi. İki yıl önce 500 TL olan evler artık 1.000 TL. Yane o emeklilik cenneti hali eskide kaldı malesef. Yine de gelip kendiniz görüp değerlendirmelisiniz tabii. Bir seçenek olarak Datça, Fethiye'yi de düşünmenizi öneririm. Bol şans...

      Sil
  48. Tekrar merhaba, önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. Fethiye hayalini kurduğum yerlerden biridir.
    Bodrumla ilgili tüm yazılarınızı okudum, sanırım bir iki kere daha okuyacağım. Tüm güzel yerlerde olduğu gibi bu cennet köşede yeteri kadar göç almış, Mayıs ayındaki gezime Fethiye den başlamak en doğrusu olacak. keşke burayla ilgilide bir yazınız olsaydı !

    YanıtlaSil
  49. Selam serdar bey

    Iki sene once bodrumda kaldim hic rahat edemedim cok ses ve gurultu vardi bana aile ile rahat edebilecegim bir yer tavsiye edermisiniz sakin olmasi sart.

    YanıtlaSil
  50. selam Serdar bey
    Mayıs ayı sonunda Gümüşlük'e gelmeyi düşünüyoruz ailecek. denize girilirmi acaba soğukmu olur? teşekkürler

    YanıtlaSil
  51. merhabalar 15 mayıs gbi bodruma gelmeyi düşünüyoruz o tarihlerde denize girilir mi yada en sıcak yer neresi olur ardımcı olursanız çok sevinirim abicim iyi günler teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. Serdar bey iyi gunler, yaziniz cok guzel olmus, 1 Haziranda bodrum dusunuyoruz esimle beraber, sizce deniz nasildir ? girilebilirmi ? en sicak neresi olur tavsiyede bulunabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  53. Serdar bey meraba ben zulfikar yazilariniz muhtesem bi sorum olucak akyarlar camelot hotel nasil bir yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Eski Manço Club. Yeri güzel, ama otel işletmesi hakkında bilgim yok.

      Sil
  54. merhaba serdar bey, tatil için eylülün 2. haftası mı 3.haftası mı daha uygun olur ya da fark eder mi ? bodrum merkezde comca manzara iyi bir tercih olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Üçüncü hafta okullar açılmış olacağından daha sakin olur. Comca Manzara'yı ise hiç bilmiyorum.

      Sil
  55. Merhaba Serdar bey biz bi arkadaş grubu Ege'yi gezmeyi planlıyoruz özellikle de bungalow karavan Çadır düşünüyoruz bu şekilde bodrumda nasıl bir tatil yapabiliriz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz tatil için Bodrum pek verimli değil. Bu konuda bilgim yok malesef.

      Sil
  56. Cennet dünyada ama biz değerini bilmiyoruz. :) Paylaşım için teşekkürler üstat işten zaman olursa bende gezerim diye düşünüyorum. konya otel fiyatları

    YanıtlaSil
  57. Serdar bey merhaba; eylül ayının 3. haftası ilk kez Bodrum' a geleceğiz. Mükemmel yazınız sayesinde bize en uygun yerin Yahşi/ Ortakent olacağını düşündüm. Fakat genelde çabuk üşüyen biri olarak beni en çok endişelendiren o tarihte havanın yağmurlu/ kapalı olması, deniz suyunun soğumuş olması.. Mesela, egede Akçay,Ayvalık gibi yerlerin denizi yazın bile baya serin. Sizce bu açıdan Bodrum u tercih etmeli miyim? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  58. merhaba serdar bey bizde bu sene bodruma tatil planlıyoruz 1 haftalığına ama tabi nereye olucağınıda bilmiyoruz bizim için deniz önemli berrak ve temiz konaklıyacağımız güzel otel arıyoruz denize 0 ama en önemlisi de iskele yani şöyle yüksekten denize atlamak 3 5 metre gibi nereyi tavsiye edersiniz denizi güzel iskeleli plaj şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bkz. yazının kırmızıyla yazılmış son paragrafı...

      Sil
  59. merhab serdar bey, eşimle haftaya aracımla bodruma geleceğim , bu sefer arabada yatıp kalkacaz planımız bu şekil araç müsait:)) hangi koyları gezmemizi önerirsiniz, tşkler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bence hepsini gezmelisiniz. Türkbükü'ne uğramasanız da olur.

      Sil
  60. Merhaba serdar bey kasim 15 de dugunum var ve balayina akyarlara gelmeyi dusunuyoruz arastirma yaptim ama nette kasim ayinda akyarlarla ilgili bisey bulamadim yardimci olursaniz cok sevinirim kasim ayi cok soguk olurmu hani donarmiyiz sakin huzurlu usumeden bir balayi gecirebilirmiyiz kasim 15 de akyarlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarihte Bodrum merkezi dışında hiç bir yer iyi bir seçim değil.

      Sil
  61. Merhaba yazılarınız için teşekkür ederiz. Kaynar Zeytinlikahve mevkii ni önerir misiniz? Denizi nasıldır? Kervansaray otelde konaklamak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. O bölge Bodrum yarımadasının dışı olduğu için hiç bilgim yok.

      Sil
    2. Merhaba bu yazıyı görüp de cevap verirseniz cok sevinirim. Kervansarayda konakladınızmı? Denizi nasıldı? açıklık olduğu için dalga ve rüzgar varmıydı? Birde otelden sahile inmesi problem oldumu sonuçta tepede bir otel

      Sil
  62. Merhaba , yalıçiftlik bölgesi eylül 15 de nasıl olur ? 1,5 yaşında bir çocuğum var ve ilk kez bodrumu tercih edicez. Hava çok soğuk olurmu mesela ?Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  63. Merhaba, detaylar için teşekkür ederiz :)
    Bizde 2016 ağustosta geleceğiz fikrinizi öğrenmek isterim.
    Kargıkoyu orta kent mi, çalış fethiye mi yoksa içmeler marmaris mi?
    Sizce ağustos 6-13 arası nereyi tercih etmeliyiz
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  64. Teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş. Devre mülk almayı planlıyorduk,Gündoğan mı Akyarlar mı kararsız kalmıştım. Akyarlar bu yazıyla kesinleşti.

    YanıtlaSil
  65. Serdar Bey insanlara güzel tavsiyeler veriyorsunuz çok duyarlı bir davranış sergiliyorsunuz.Biz çift olarak 30 Mayıs -05 Haziran arasında denizi soğuk olmayan Bodrum'un hangi bölgesinde tatil yapabiliriz? yada önerebileceğiniz başka bölge varmıdır sıcak olan Antalya gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'un denizi hiç bir zaman Antalya kadar sıcak olmaz. Geleceğiniz tarihlerde ise soğuk olması büyük ihtimaldir.

      Sil
    2. Serdar bey merhaba
      Öncelıkle ince nıtelıklı detaylı ve son kararı okuyanlara verdığınız anlatımlarınız için teşekkürler
      Bu yorumlara Bodrum akyarlar ıle ılgılı bılgıye erısmek amaçlı ıle araştırma yaparken rastladım. Aktarlarda uygun fıyatlı bır yazlık buldum ve su an karar aşamasındayım alıp almama konusunda çesme ve Bodrum arasında secım yapamıyorum lütfen bana bu konuda
      Analıtık bır yorum ve telkınde bulunabılırsenız çok mınnetar kalacağım
      Şimdıden çok teşekkür edıyorum Bahri Tokatlı

      Sil
    3. Merhaba. Çeşme hakkında pek bilgim yok, yorum yapmam doğru olmaz.

      Sil
    4. Teşekkür ederım
      Bahri Tokatlı

      Sil
  66. Serdar bey tazınız çok aydınlatıcı ve benim için harika.sorularımın çoğunun cvabını burada bulduğum içşn tesekkurler.bizde bu sene haziran 1gibi bodruma gitmeyı düşünüyoruz eşim ben ve 3 yaşındakı kızımla beraber gümbet düşünmüştüm ançma denizi kötü dediğiniz için vszgectik kızım için hem sakın rüzgarsız dalgasız sıcak denız olan bir yer neresidir? Şimdiden çok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümbet'in Bitez'e komşu olan tarafının denizi iyidir. 1 Haziran'da Bodrum'da deniz henüz tam ısınmaz o yüzden güneye bakan yerleri öneririm. Ortakent gibi.

      Sil
  67. Saygılar ustadim .müthiş anlatmissiniz.daha önce temmuz ayında gelmisligim var bodruma o yüzden size bir sorum olacak.haziran 15.23 arası turkbuku deniz nasıl olur sizce sıcaklık olarak.4 yasında oğlum var denizi rahat kullanma imkânı ölümü yoksa yine Antalyalı secmeliyim :(tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'da denizin tam ısınması Temmuz ayını bulur. Haziran'da da tabii giriyoruz ama bir Antalya gibi hiç bir zaman sıcak olmaz.

      Sil
    2. Merhaba
      Haziran ayının ilk haftası gitmek istiyoruz havanın sıcaklığı suyun sıcaklığı ve mekanların hareketlilği açısından gerçekten uygun bir zamanmıdır bilgi verirseniz eğer çok memnun oluruz

      Sil
    3. Bir üstteki cevabımda yazdığım gibi, Haziran ayında deniz serince olur. Havaların oturması Haziran sonunu bulabilir. Yani arada yağış da olabilir, garantisi yok. Mekanlar okulların kapanmasıyla birlikte açılır.

      Sil
  68. Çok teşekkür ederim sağolun.

    YanıtlaSil
  69. Serdar bey merhaba
    Oncelikle emeğinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Biz eşim ve haziranda 6 aylık olacak bebegim izle tatil için bodrum düşündük ama bebeğimiz çok küçük olacağı için denizin haziranda sıcak,dalgasız ,temiz ve cok derin olmaması lazım. Onerebileceginiz yer var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu tür sorulara cevap vermemeye başladım çünkü önerdiğim yerlerden memnun kalmayanlar oldu ve sanki ben zorlamışım gibi sitemler aldım. Normalde sakin denizi olan bölgede o hafta ters rüzgar esebilir, dalga olabilir, bilemem. Lütfen kusura bakmayın.

      Sil
  70. Merhaba Oncelikle emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
    Biz eşim ve oglumla haziran da bodrum a tatile gelmek istiyoruz fakat oglumuz haziranda henüz 6 aylık olacak bu sebeple denizi sakin dalgasız temiz ve cok derin olaya bir yer tercih etmeliyiz. Onerebileceginiz yer neresidir acaba .teşekkür şimdide .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu tür sorulara cevap vermemeye başladım çünkü önerdiğim yerlerden memnun kalmayanlar oldu ve sanki ben zorlamışım gibi sitemler aldım. Normalde sakin denizi olan bölgede o hafta ters rüzgar esebilir, dalga olabilir, bilemem. Lütfen kusura bakmayın.

      Sil
  71. Serdar Bey Tebrik ediyorum.
    İnşallah 1 gün bende sizin gibi yerleşip paylaşımlarda bulunacağım ama o gün inşallah istanbul gibi olmaz oralarıda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moralinizi bozmak istemem ama burası hızla İstanbul'a dönüşüyor, ben de kaçabilirim.

      Sil
  72. Serdar bey, yazınız için teşekkürler. Senenin yarısını İstanbul'da yarısını Bodrum veya Datça'da yaşamayı düşünüyorum. Yazınız çok faydalı. Bu yazıyı aralıklar ile güncellemenizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  73. merhaba bilgiler icin tesekkurler.ben esimle beraber bodrumda mayisin sonu ve haziranin basinda bir haftalik tatil yapmak istiyoruz;sorum su: otel bizim icin onemli ve her sey dahil konsept istiyoruz, deniz ve otelde zaman gecirmek istiyoruz ayrica ara sira gece eglencesinede katilmak istiyoruz yani maximum zamani geceye kadar otelde ve sonrada gece eglencine devam etmek istiyoruz; bu durumda bizim icin en uygun bolge ve otel hangisidir?gumbet mi yoksa ortakent yahsi mi?gumbetde bir otel begendik ama emin olamadik guvenli bir ortam mi acaba?(cok fazla masraf yapacak durumda degiliz ve ayrica yabanciyiz)

    YanıtlaSil
  74. Serdar bey merhaba.Milas Bodrum havalimanına tayinim çıktığı belli olduğundan beri vakit buldukça takip ediyorum sizi. Güvercinlikten Örene kadar tüm sahil boyu, mafyavari işletmelerin para istemediği, girişin ücretli olmadığı yada cüzi bir ücretle girilen yeme içmenin zorunlu olmadığı,şezlong kirayıp kiralamamanın size kalmış olduğu, ailecek gidilecek koy ve plajlar nerlerdir acaba.(Dalaman Sarsala koyu gibi belediyenin işlettiği yada Sarıgerme plajı gibi vakfın işlettiği yada Göcek karşısındaki Ayten koyu ve sıralanan diğer koylar gibi.) Bu beac clup tarzı yerlerden nefret ediyorum yada koyları çevirip babasının malı gibi kimseyi sokmayan yada parasız giremezsin diyen tiplerden. Teşekürederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer denk gelirseniz bana da söyleyin diyeceğim çünkü inanın bilmiyorum. Yalıkavak'ta Küdür'de yanılmıyorsam belediyenin bir yeri vardı ama hala duruyor mu bilmiyorum. Yalı'da da belediyenin bir tesisi var ama yazın yer bulmak çok zordur.

      Sil
    2. Tamam teşekürederim Serdar Bey. ben araştırmaya devam ediyorum. Öğrenirsem yazarım:)

      Sil
  75. Bodrum merkezin orda eylul ayinin basinda 10 gunlugune 4 kisi bir otelde konakliyacagiz otelimiz denize 50 metre ama deniz guzel mi ucretli mi degil mi pek bi bilgimiz yok tam merkezde gumbetin oralardaymis otel. Sizce bodrumun denizinin giris fiyati ne kadardir? Birde merkez cok mu gurultuludur eylul ayinda? Cok fazla ses istemiyoruz aslinda hepimiz 18-20 yas araligindayiz ama yinede huzurlu bir tatil istiyoruz uygun ve onerebiliceginiz baska yer varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümbet koyunun Bodrum tarafının denizi iyi değil, Bitez tarafı daha iyidir. Halk plajı vardır, giriş ücretsizdir. Diğer koylardaki "beach"lerde fiyat değişkendir, standartı yok. Bodrum merkezinde de ücretsiz girebileceğiniz yerler vardır. Paşatarlası koyu mesela. Okullar açılana kadar merkez kalabalıktır.

      Sil
  76. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba Serdar Bey. Öncelikle yazınız internette Bodrum ile ilgili en özenle hazırlanmış ve en aydınlatıcı yazılardan biri. Eylül'ün başında Bodrum'a gelmeyi düşünüyoruz ve gerek sizin yazınız gerek internet üzerindeki diğer araştırmalarımdan yola çıkarak Akyarlar'ın iyi bir seçenek olacağına kanaat getirdim. Tek çekincem denizin soğukluğu. Bazı yazılarda vce yorumlarda normal şartlarda da soğuk olduğu yazıldığından eylül ayında girilemeyecek kadar soğuk olur mu merak ediyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim ilginize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Isı meselesi biraz karışık. Bana soğuk gelen başkasına gelmiyor ya da tersi oluyor. Şöyle diyeyim; soğuk denizi pek sevmem, Akyarlar'da Eylül ayında girerim. Hem bilirsiniz, denizler daha geç soğuduğundan harika olur.

      Sil
  78. Merhaba 6 aylık olan kızımla Ağustos ortasında Bodrum tatili yapmayı düşünüyoruz. bundan dolayı dalgasız çarşaf gibi denizi olan bir yer arıyoruz. Bunun için Yalıçiflik mi Akyarlar mı daha uygun olur? Birde Yalıçiftlik için rüzgarlı derler, bu rüzgar 6 aylık bir bebeği rahatsız edecek düzeyde midir?

    YanıtlaSil
  79. Bence 6aylik bebisle geliyorsaniz akyarlar daha az rüzgar alir ve güzel bir koydur.Yaliciflik tarafi acik deniz..

    YanıtlaSil
  80. Merhaba, bu hafta Bodrum'a gelmeyi dusunuyoruz, sicak, kum sahili olan guzel denizli bir yer ariyoruz, bir de 7 aylik hamileyim:) genelde turkbuku en sicak deniz diyorlar. Siz ne onerirsiniz Serdar Bey? Tesekkurler☺️

    YanıtlaSil
  81. Serdar bey hem muhasebeci hem bilgisayarcı hem danışman lazım olursa haber verirmisiniz :))

    YanıtlaSil
  82. Beyefendi kaçıncı defa okudum bilmiyoru.Ama bu işi iyi yapıyorsunuz gerçekten...

    YanıtlaSil
  83. Merhabalar, size birkaç sormak istiyorum;
    mayıs ortasında denize girilebilir mi
    Deniz olarak Aktur mu Akyar mı
    Otel olarak Plaj+Otel mi sadece otel + beachler mi
    Şimdiden teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın girişinde kırmızı ile belirtmiştim, sanırım gözden kaçırmışsınız.

      Sil
  84. Serdar Bey Merhaba,

    Yazınız için teşekkürler. Ellerinize sağlık. Yaptığım araştırmalar sonucu biz de arkadaşımla Temmuz'da Bodrum-Akyarlar' ı tercih etmeye karar verdik ve yazınızı da okuyunca bir kez daha ikna olduk. Zira benim için deniz önemli. Sakin bir tatil istiyoruz ancak akşam sıkılıp biraz hareket de istersek Akyarlar' dan Bodrum Merkez'e gitmek sorun olur mu ? Ya da gündüz de diğer koylara ulaşım için.. Dolmuşlar sürekli var mıdır? Araç kiralayıp kiralamamak da kararsız kaldık. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz ayında Akyarlar-Bodrum arası gece çok geç saatlere kadar minibüs bulunuyor. Onlarla gidip gelebilirsiniz. Araç kiralayabilirsiniz ancak eğer alkol alacaksanız sorun olur, kontroller yazın sıkılaşır.

      Sil
  85. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın girişinde kırmızı ile belirttiğim cümlelerde anlatmıştım. İyi tatiller dilerim.

      Sil
  86. Çok teşekkürler bu güzel yazı için..

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Serdar Bey,
    Yazınız çok ayrıntılı ve yararlı. Ağustos sonu ve Eylül başı için Bodrum'a gelmeyi düşünüyoruz 2 kişi. Aslında bayrama denk geliyor. O dönemde denizi en güzel (temiz, durgun ve yosunsuz) yer nerelerdir acaba ? Ve bahsini ettiğiniz Akyarlar - Ortakenk - Yahşi bölgeleri birbirine yakın yerler mi ? Bu koyları gezmez istesek araç kiralamak mı gerekir ? Ayrıca çok tecrübeli olmayan şoförler için yollar hakkında bilgi alabilir miyim sizden ? Eğer marmaris yolları gibi dağlık tehlikeli yollar ise araç kiralamaktan vazgeçeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Saydığım üç yer birbirine yakın. Yolları Marmaris gibi virajlı ve uçurumlu değil. Bir iki yerinde viraj var. Deniz mükemmeldir.

      Sil
  88. Serday bey merhaba, ne yazık ki yalnız seyahat ediyorum.mavi tur dönüşü 3-4 Bodrum da kalmak orta büyüklükte,fiyat olarak ekonomik,sabah akşam denize girebileceğim,güzel bir manzarada kitap okuyabileceğim,akşam üstü sakin,güzel manzaralarda yürümek yapabileceğim bir yer arıyorum.Hatta arada yakın yerlere minibüsle geçip oralarda geziyim,belki bi denize girip çıkıyım ne güzel olur.çok mu oluyorum? yardımcı olursanız sevinirim.eylül ortasında orada olacağım.Ve yazınızla beraber verdiğiniz tüm cevaplar için de teşekkürler,onlardanda yararlandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sanırım yazının girişinde kırmızı ile yazdığım bölümü atlamışsınız. İyi tatiller dilerim.

      Sil
  89. Serdar bey kızdırdım sanırım sizi.buna üzüldüm....evet haklısınız kaçırmışım. giriş bölümüne hep atlatırım,hataymış..onlarca kişisel tatil sorularına verdiğiniz cevaplar sanırım beni cesaretlendirmişti.ben yorgunluk zamanına denk geldim sanırım. bardağa düşen,taşıran son damla gibi hissettim kendimi. pardon...bu yazdıklarınız değerli, herkes mutlaka faydalanacaktır.ben bodrumdan daha fazlasını öğrendim.teşekkür ederim. iyi tatiller.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?