Bu akşam Kos'tan gelen Ege esintisi

Bu akşam evlerinde dostlarıyla birlikte veya yalnız rakı içecekler vardır mutlaka. Muhtemelen ben bunları yazarken mutfakta mezeler hazırlanıyordur. Hatta bu işin en zevkli kısmı olan, bir tek rakı eşliğinde mezelerden kaçamak atıştırmalar da yapılıyordur.

Bu blogu izleyen dostların büyük çoğunluğunun Yunan müziğini seviyor olduğunu tahmin etmek zor değil. Bodrum'u seven Ege'yi, Ege'yi seven de Yunan müziğini sever çünkü.

Şimdi bu akşam evde rakı içeceklere ben de hazırladığım 1 saatlik müziklerle katılıyorum. Aşağıda dün Kos'tan gelen CD'lerden yaptığım bir liste var. Afiyetle yiyip içerken, neşenize, keyfinize bunlarla katkı yaparsam çok sevineceğim. İlk kadehleri kaldırırken bana da selam gönderin. Ben de Bodrum'dan size cevap vereyim.

Şimdiden afiyet olsun... Neşeniz, keyfiniz, coşkunuz, mutluluğunuz daim olsun.

Sağlığa...


Yorumlar

  1. Her bir şarkıyı ayrı ayrı sanki okşar gibi dinledim. ama manadalina kabuklarına gelince.. bana bununla ninni söyleyen anneannemi hatırladım ve çok ağladım. Size sınırsız teşekkürlerimi iletiyorum Serdar bey ve izninizle boynunuza sarılıp öpüyorum yanaklarınızdan..

    YanıtlaSil
  2. Bu aksam Sait abideydik ve dedigini yaptik..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Serdar Bey,

    Ben hernekadar katılmasamda dünyaca ünlü büyük lügatların çoğunda greek sözcüğünün manası hırsız olarak geçer. Ancak şarkılara bakılırsa hepsinin sevilen Türkçe versiyonu mevcut. İşin kötü yanı ben bu şarkıların çoğunun Rumca versiyonlarını Türkçe versiyonlarından evvel dinledim. Bu durumda şimdi hırsız kim oluyor ?

    Bu arada ofisinizi de taşıdığınıza göre Bodrum'a hakkımda kısmı Ofisi İstanbul'da diye başlamamalı öyle değil mi ?

    Bu ara paylaşımınıza download linki de koymuşsunuz 4 / 4 lük olmuş yani ne denebilir ki ?

    Emeğinize Sağlık
    Teşekkürler / Sağlıcakla Kalın
    :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden ben de kim kimden çaldı diye düşünürdüm. Ama sonraları, hele burada yaşamaya başladıkça fark ettim ki bu coğrafya ortak. Yani kimin önce bestelediğinin önemi yok aslında. Hele bazı parçalar var ki -örneğin Yedikule- Rumcasının da içinde Yedikule diye geçiyor çünkü İstanbul Rum'larının şarkısı.
      Ofisi muhtemelen ocak ayı sonuna doğru taşıyacağım, şimdilik hala adresim İstanbul. Eşyalarımın çoğu orada, buraya gelir gelmez de büyük bir zevkle o bölümü değiştireceğim... Selamlar

      Sil
  4. Bir mübadil torunu olduğum için Yunan ezgilerine hiç yabancı değilim ve çok seviyorum. Yine renk, neşe kattınız ve çok şükür ki dün gece ekip arabasında değildik :) gerçekten bu coğrafyada her şeyimiz ortak... okuduklarımız duyduklarımız sadece politikanın eseri... yoksa yaşadıklarımız bire bir aynı...selamlar

    YanıtlaSil
  5. selam kusura bakmayin musik seciminizi begenmedim türkce de güzel musikler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye kusura bakayım? Türkçe sözlü müzik dinlemek de sizin tercihiniz. O müzikler bana bunlar kadar coşku vermediği için ben sevmiyorum ve dinlemiyorum. Ama şunu da eklemek isterim; bu listedeki üç parça mübadele öncesi İstanbul, İzmir ve Aydın'da yaşayan Anadolu Rumlarının şarkıları. Yani bu toprakların müziği.

      Sil
  6. yazılarınız resimleriniz seçtiğiniz müzik hepsi harika çok teşekkürler zevkle izliyor ve dinliyoruz Bodrumda ısınma herhalde elektirikle ilerde Bodruma yerleşmeyi düşünenlerdeniz ama kalorifer rahatlığını ararmıyız? doğalgaz=elektirik? malum emekliyiz.birde sağlık konusunda hastaneler yeterlimi?insan yaşı ilerleyince bu konulara takılıyor.Gözlemleyebildiniz kadar bilgilendirirseniz seviniriz şimdiden çok teşekkürler SEVGİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'da ısınma klima, elektrikli radyatör, katalitik, odun sobası ve şömine ile yapılıyor. Ocak ve şubat aylarında geceler soğuk oluyor. Duvara monte edilen elektrikli panel radyatörler var ve doğalgazdan daha ucuza ısınıyorsunuz. Kendi eviniz olursa isterseniz LPG'li kalorifer yaptırabilirsiniz ama hiç gerek yok. Biri devlet ikisi özel üç hastane var. Uzman değilim ama gayet iyi hastaneler olduğu söyleniyor. Tabii ki bir büyük şehir kadar seçenek yok. Ama buraya gelirseniz zaten hasta olmazsınız... Sağlıklı günler dilerim.

      Sil
  7. Bloğunuzu zevkle takip eden biriyim. Yunan ezgileri bizim ezgilerimiz birbirine benziyor.Demek ki insan olarak aynı duygularıda taşıyoruz ki.Ortak bir evrensel dilde buluşuyoruz. Bu müzikleri yayınladığınız için de çok teşekkür ederim.Hepsini kaydediyorum ve gece vardiyalarında dinliyorum.
    Yeni yılın herkese istediklerini getirmesini, temenni ederek iyi günler diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?