Gümüşlük Limon'da anneler günü


Annemle aramdaki yaş farkı yirmibir. Yani annem çok gençken beni dünyaya getirmiş. Uzun yıllar annemle birlikte dışarıya çıktığımızda, tanımayanlar bizi abla-kardeş zannederlerdi. Eh bu da annemin hoşuna giderdi tabii.

Bugün anneler günü. İstanbul’da yaşarken mutlaka ben ve kardeşim ailecek annemlerde buluşur, uzun kahvaltı ederdik. Sonra babam aramızdan ayrıldı. Derken bizlerin medeni durumları değişti. Ve derken ben Bodrum’a yerleştim. Artık anneler gününde hepimiz bir araya gelemez olmuştuk. Ben buraya yerleştikten sonra annem de yazları geçirdiği Akyarlar’a daha erken gelmeye başladı, anneler gününü bu sefer Bodrum’da öğlen yemeklerine çevirdik. Bu sene kardeşim de Bodrum’a yerleşince annemi kışın İstanbul’a bırakmadık, burada bizlerle kaldı. Bu sayede epey sonra yeniden bu anneler gününde iki evladıyla kahvaltı yapabildi. Artık yaşadığımız yer Bodrum olunca kahvaltıyı Gümüşlük’teki Limon’da yapalım dedik ve işte bu sabah oradaydık. Limon Bodrum’un yaz sezonunuda açılan, en özgün ve kişilikli yeridir. Kahvaltısı harikadır. Ama asıl özelliği tam karşıdan, Kalimnos adasıyla daha uzaktaki Leros arasından batan güneşidir. O ortamda Limon’da içki yudumlamanın tadı başka olur. Mehtaplı gecelerde de bahçenin atmosferi bir anda değişir. Bodrum’da yaşayan olarak temmuz-ağustos müşterisi gelince biraz uzak duruyorum. Ama mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarında her Limon akşamı bana ayrı bir ayin gibi gelir.

Bu sabah Gümüşlük Limon'da
Limon'un zevkli bahçesine yayılarak kahvaltı veya akşam yemeği insana iyi gelir
Gümüşlük'te ilkbahar renkleri

Otlu omlet...
Yaratıcı beyinler için kırılan tabaklar da işe yarar



Annem yetmişbeş yaşını sürüyor. Görüntüsü o yaşı pek göstermez. Özellikle ruhu hiç göstermiyor. Her akşam sağlam bir duble rakısını içiyor. O buna duble diyor ama bana göre dubleden bir tek fazla. Yemekte kuru fasulye de olsa, ızgara et de olsa farketmez o rakı içilecek. Eğer dışarıda bir restoranda veya meyhanedeysek rakısını sulandırıp birkaç kadehe kadar çıkıyor. Evdeyse dublesinden sonra bazen üstüne viski ile cilasını yapıyor (Viskiye para harcamaya kıyamadığından genellikle ben alıp giderim. İnsanlar annesine çiçek götürür, ben viski, rakı götürüyorum). Yani benim kime benzediğim çok açık. Yaz-kış öğlenleri bir şişe birasını eksik etmez. Hayata bağlıdır. Yazları Akyarlar’da arkadaş gurubuyla gittikleri mekanlarda müzikli geceler onun en büyük eğlencesidir. Sesi de güzeldir aslında. Ha unutmadan, artık çalmıyor ama gençliğinde gayet iyi piyano çalardı. Boşnakça parçaları iyi bilir. Nişanlıyken Saraybosna’daki teyzesinin yanında birkaç ay geçirmiş, o yılları hep iyi hatırlar. Bir gün arabayla İstanbul’dan Bodrum’a gelirken, yolda Bosna’dan aldığım bir CD’yi dinliyorduk. Annem de şarkının sözlerine eşlik ediyordu. Derken ağlamaya başladı. Ben kötü oldum, hayırdır ne oldu falan diye konuştuk. Gençliğini, Bosna’da geçirdiği o dönemleri hatırladı. Hepi topu birkaç ay geçirmiş olsa da Boşnakça parçalar onu başka türlü etkiliyor. Köklerin, onları günlük yaşantında unutsan da gün oluyor kendini hatırlatıyor, çok acayip bir duygu. Çocukluğumda evde piyanosu vardı, misafirlerin geldiği gecelerde piyanonun başına geçerdi. O zamanlar TV yoktu diye eklememe gerek yok herhalde. Yani annem diye söylemiyorum, çok sevilecek biridir. Kimsenin kötülüğünü istemez. Eli açıktır. Yardımseverdir.

En son benim ellinci yaşımı bahane edip Saraybosna'ya gitmiştik. Bu o geziden
Sevgili Yurdaer Hoca ve annemle birlikte Saraybosna'daki bira fabrikasında yeni çıkan ürünü tadıyoruz
Bu fotoğrafta ailemizin Bosna kolunun iki önemli unsuru da var. Annem üst ortada görünüyor. Kareli gömlekli babam. Anneanne, Bosna'daki annemin teyzesi ve eşi, benim teyzem ve eşi ve de kızı Ayşe. Çömelenler de ben ve kardeşim. Artık bu fotoğraftan hayatta kalan dört kişiyiz

Bu da bu sabah anneler gününden

Geçtiğimiz ekim ayında, benim doğum günümde Zazu'dayken
Kendisi de bir anne olan kardeşim Sena. O da artık Bodrum'lu oldu
Sena ve yeğenim Ali... Ali İstanbul'da yaşıyor
Bu kış Bodrum’da bana yakın bir apartta kaldı, her gün uğradım, bu bana da çok iyi geldi. Ne kadar çok görürsem o kadar iyi oluyorum. Bodrum’un kışını överek anlatırdım, yaşayınca o da aynı fikirde oldu. Özellikle Mahmut Kaptan’lı kış gecelerini çok sevdi, bir kaç gece birlikte gittik. Annemin aynı zamanda doğum günü olan 31 Aralık’ı yani yılbaşını bu sene Mahmut Kaptan’da geçirdik. Bu da iyi bir anı olarak kaldı.

Bu sefer yeni yıla Mahmut Kaptan'da girmiştik
Yılbaşı akşamı aynı zamanda annemin doğum günü. Kardeşimle beraber kutlamıştık
Annem çok iyidir... hepimizin annesi çok iyidir. Bütün anneler de hep iyi olsunlar. Onlar başımızın tacı, herşeyimiz, en değerli varlıklarımız.

Annelerimizle nice mutlu, sağlıklı anneler gününe...


Yorumlar

  1. Keyifli bir gün olmuş. Ne güzel. Limon tıpkı Mimoza gibi bir ayrıcalıktır, Gümüşlük için...Haftaya ordayız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki karşılaşırız. Size şimdiden iyi tatiller

      Sil
  2. Çok keyifli bir yazı. blogunuzu severek takip ediyorum. Bana da bir blog yazmak için ilham verdiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. gumusluk limon`a ilk gittigimde buyulenmistim, bu yaziyi okudugumda da ayni duygulari yasadim, 2 sene oncesine dondurebildiginiz icin beni cok tesekkur ederim. Bu arada annenizin gunu de kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiml...

      Sil
  4. "Ne kadar çok görürsem o kadar iyi oluyorum" demişsiniz ya hem çok hoşuma gitti, hem çok hüzünlendim... Annenize ve sizlere birlikte neşe ve sağlık dolu bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, ben de size mutlu ve sağlıklı bir hayat dilerim.

      Sil
  5. maşallah ne kadar dinç bir anneniz var,gözlerinin içi gülüyor.ben de 75 yaşımda böyle olmak için sanırım bir çok şeyden vazgeçerim. bu arada bloğunuz çok keyifli.

    YanıtlaSil
  6. Sağolun... Size de sağlıklı nice yaşlar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Serdar Bey, keyifle okuduğum yazınızla az biraz da burulmadım değil. Hep aklımda olan ama artık hayatta olmayan annemi, onunla yaşadıklarımı anımsattınız. İzninizle sevgili annenizin ellerinden öpüyor ve de gününü kutluyorum. Sevdikleri ile birlikte nice sağlıklı yıllar diliyorum kendisine. Dostçakalın..

    YanıtlaSil
  8. Annenizi hatıralarınızda yaşatıyorsunuz, bu çok zor bir şey. Ben aynı şekilde babamı yaşatıyorum. Annem ile ilgili iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, kendisine de ileteceğim.

    YanıtlaSil
  9. Valla sitenize bayıldımmm..Bodrum'da yaşayan biri olarak Bodrum ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Sitenizi tanıdığıma sevindim.
    Takipteyim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bu arada annenize de bayıldımmm :) Allah uzun ömürler versin..Sevgilerimi ve selamlarımı iletin lütfen:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?