Bodrum'dan iyot kokulu, tuzlu güney rüzgarı gönderiyorum.

Çok gerildik değil mi? Bu gerginliği yaratan zat tadımızı kaçıramayacak, bizim gibi dünyevi zevklerinin olmamasının, hayatı sevememesinin, kalbinin sevgiye açık olmamasının ezikliği ile bir şekilde yaşayacak.

Şimdi bu gerginliği atmak için iki kadeh içecek dostlar için şu parçaları paylaşayım istedim. İçki içmeyi günah sayan zihniyetin asla anlamayacağı dünyada yaşamını sürdüren, iki kadeh rakının eşliğinde sohbet edeceklere bir katkım olsun Bodrum’dan. Buzlu rakı kadehinin buğusunun üstünü parmakla silmenin zevkini anlayanlarla aynı dili konuşuyoruz. Şu anda Ege’de olanlar güneyden esen rüzgarın kasabaların içine taşıdığı iyot kokusunu içlerine çekerek belki de rakı masalarını hazırlıyorlar. Patlıcan kızartması, biraz barbunya pilaki... belki deniz börülcesi. Peynir ve kavunla ilk yudum alacaklar, ilk parçanın sesini biraz açabilirler, rakıya iyi gider. Bu müzikler hayatın tadını bilenlere, hayatı tüm renkleriyle seven, içleri yaşama zevkiyle dolu dostlarım için.

























Bu sıkıntılı günler de geçecek. Hadi şimdi sağlığa, gelecek günlere kadeh kaldıralım. Neşeniz, keyfiniz, muhabbetiniz bol olsun.


Ege’den, Bodrum’dan size iyot ve tuz kokulu güney rüzgarı gönderiyorum...






Yorumlar

  1. Size hayranım ben.. Zevkinize.. sade ve dürüst lisanınıza.. tercihlerinize.. ve seçtiğiniz müziklere.. Yılbaşı gecemi bu müzikleri dinleyerek geçirecek kadar..
    Bloğunuzu sayfama taşıdım.. hayranlarınızın artmasına katkım olduğunu düşünüyorum..:)) Teşekkürler sevgili dost.. Yarasın!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Ege'yi sevip bu müzikleri, mezeleri, rakıyı sevmemek bana göre eksik sevmek olurdu. Sayfanıa taşıdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bu blogda başından itibaren Bodrum ile ilgili çok bilgi yazdım. Belki eski yazılar karıştırmanızın yarar ıolur. örneğin "Bodrum'da nereye yerleşilir?"içerikli yazıları özellikle okumanızı öneririm. Bodrum merkezi yazın İstanbul'u aratmayan fiyatlarıyla oldukça pahalıdır. Sezon dışında ise normale döner. Ama mesela Datça her zaman Bodrum'dan çok daha ucuzdur. Yerleşecek olursanız Turgutreis tarafına yerleşmenizi öneririm, fiyatlar çok daha uygundur, yaşamak daha kolaydır. Şansınız bol olsun.

      Sil
    3. Aslında tüm yazılarınızı okudum .Bilgilendirmeniz için teşekkürler .Ayrıca yazılarınız bodrum hakkında en bilgi veren blog . Kolay gelsin devamını bekliyoruz.

      Sil
  2. En üstteki resimlerden üçüncüsü, sahilde 2 adet masanın bulunduğu resim neresi Serdar bey ? Detaylı bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası Gökova sahilindeki Ören'de bir lokantanın masaları. Adını yazmamışım, hatırlamıyorum. Kış sonunda geçmiştim.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?