Biraz caz iyi gitmez mi?

Burada arada dinlediğim, arşivime yeni kattığım CD’lerden seçtiklerimi paylaşıyorum. Bir süredir ihmal etmişim. Bunda şu sıralar İstanbul’a gidip CD alışverişi yapamamamın da payı büyük ama yine de elimdeki arşivden seçmeler yapabilirdim.

Daha önce söz etmiştim, iyi sayılacak bir CD arşivim var. Bunu da kuzenim Hakan’a borçluyum. Hakan Tünel’deki Lale Plak mağazasını işletir. Yıllar önce babasıyla amıcasının işlettiği dükkanı devralıp oraya yepyeni bir ruh kazandırdı. Bugün de bence sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’deki caz dinleyicisinin mabedi sayılır. Alçakgönüllü olduğundan pek ortalarda görünmez ama Marcus Miller’den Chuco Valdes’e kadar geniş bir cazcı arkadaş çevresi vardır. İstanbul’a festivale gelen hemen her cazcı mutlaka dükkana uğrar. 







Şimdi yıllar içinde Hakan sayesinde oluşturduğum caz arşivimden bir liste daha hazırladım. Burada yazın daha çok Yunan müziği, kışın ise caz dinliyorum. Mekana göre de değişiyor tabii. Meyhanede Rumca evde geceleri caz ağır basıyor. Müziğin bence coğrafi şartlarla –bölge, iklim vs.- ilgisi çok. Bazı müzikler bazı coğrafyada daha iyi gidiyor. Bazı havalarda da farklı müzikleri isteyebiliyor bünye. En azından bende böyle oluyor. Şimdi sizi bu listeyle başbaşa bırakıyorum. Biliyorsunuz, dilerseniz bu parçaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz de.


Müziksiz kalmayın, ruhunuz acıkmasın... Bodrum’un kış gecelerinden bu parçalar geliyor...


Yorumlar

  1. tşkler kardeşim emeklerinize saglık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, müzikler harika.
    Diğer paylaşımlarınız da öyle.
    Selamlar, Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler müzik paylaşımlarınızın da sürmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?