#evdekal günlerinin sabahları için müzikler.

#covid19 salgını yüzünden, dünyanın dört bir köşesinde insanların yaptığı -ya da yapması gerektiği- gibi eve kapandık. Hayatımızı belirsizlik içinde sürdürüyoruz. Ne olacağız, ne zaman azalacak, ne zaman bir nebze de olsa normale döneceğiz, bizi neler bekliyor bilmiyoruz. Bir anda hayatımızın formatı değişti. Her gün yaptığımız şeyleri yapamıyoruz. Alışkanlıklarımız, rutinimiz karıştı. Her sınıftan, her gelir grubundan, her din, dil ırktan insan benzer durumda.

Evde kalmanın kimi için tahammül edilemez bir durum olduğunu, kimi için sürdürülebilir hal olduğunu görüyoruz. Kimi komik videolar paylaşıyor, kimi çalıştığı hastaneden sarsıcı görüntüler yayınlıyor. Kitap önerenden, yüzlerce evde ekmek yapmayı öğreten videolara kadar görüntü ve bilgi bombardımanı altındayız. Sonuçta bir biçimde hepimiz hayatımızı sürdürmeye çabalıyoruz. Yaşadıklarımız bazen kötü bir rüyaya, bazen içinde rol aldığımız absürd bir filme benziyor. 

Evde olmaktan da, dışarıda olmaktan da, arabayla seyahat etmekten de, tekneyle denizde olmaktan da ayrı tat alabildiğim için durumum kötü değil (İşin mali yanını, gelecekte ne olacak kaygısını, aileme, sevdiklerime bir şey olur mu kaygılarını bir yana bırakarak konuşuyorum).

Uyanık olduğum her an evde müzik açık. Günün farklı bölümlerinde farklı ruh hali içinde olmak normal. Genellikle sabahları çok hareketli müzik dinlemiyorum, çalışırken biraz motive edecek ritmde müzikleri tercih ediyorum. Akşam kitabı, iPad'i alıp köşeme oturduğumda dinlediğim müzik daha başka (Akşam dinlediklerimi genellikle Instagram hesabımın hikayelerinde paylaşıyorum). Eğer evde rakı/uzo sofrası kurduysak elbette içimizi kıpır kıpır yapan Ege ezgilerini, karşı adalardan gelen iyot ve sakız kokan sesleri dinliyoruz.

Evde kalanlar için dinlediğim bu müziklerden bazı örnekleri burada paylaşmayı düşündüm. Belki ruhlara iyi gelir kim bilir?

Bugün, sabahları dinlediğim, klasik müzik, klasik müziklerden yapılan caz düzenlemeleri, hafif uyarlamaları seçtim. İlerleyen zamanda caz, vokal ve dünya müziklerinden (Balkan, latin vb.) örnekler de paylaşmak istiyorum.




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?