Evde meyhane/ouzeri akşamları.

Aralık ayı ile beraber hem havaların serinlemesi, fırtınaların başlaması hem de mekanların kapanmasıyla beraber tekrardan Mart-Haziran dönemi gibi evlerde daha çok zaman geçirmeye başladık. Zaten eskisi gibi akşamları balıkçılara, meyhanelere gitmiyorduk ama şimdi on beş günde bir de gitmeyi aklımızdan geçirsek böyle bir imkan yok. Biz de ne yapıyoruz, evimizi hafta sonları meyhaneye/ouzeriye çeviriyoruz. 

Akşamları Bodrum sokakları, caddeleri boş


Geçtiğimiz Mart ayında başlayıp bugüne varan, evde kalma dönemi, benim rakı tüketimimi önemli ölçüde (kabaca %35 oranında) azalttı. Yedi yıldır hangi akşam, nerede rakı içtim not ederim. Böyle bir çizelgem var. Böyle hemen şak diye oran verebiliyorsam dayanağım bu çizelge. Dışarıya çıktığımızda tüketim miktarımız da artıyordu. Yolluklar bitiyor bir de şuraya uğrayalım diyorduk. Falancalar şu mekandaymış bir kadeh de orada içelim derken gece uzuyordu. Bazı yaz aylarında gelen, giden de olunca bir hafta, on gün her akşam çıktığımızı bilirim. Bu sene geliş gidişler de yoktu. Zaten biz de denize açılmıştık, yazın çok büyük kısmını denizde geçirdik. Deniz insanın aklını çeliyor. Bu akşam su içeceğim diyorsun, öyle bir güneş batıyor, deniz öyle bir kızarıyor ki içmesen doğaya hakaret olacak. 

Rakı ritüeli. bir gün önce pazardan otlar, mezelik malzemeler almakla başlıyor.


Velhasıl eve kapandık işte. Biz de rakı için Cumartesi akşamlarımızı ayırdık. Bazen hafta arası veya hemen ertesi Pazar günü de sofra kuruluyor ama asıl tören Cumartesi akşamları için yapılıyor. Öğlenden içim kıpır kıpır olmaya başlıyor. Cuma günü pazardan aldığım otları hazırlamaya başlıyorum. Gülüşan da bu süreçte meze konusunda becerisini hayli ilerletti, bu işler bitince mekan açabiliriz (Şaka tabii, o kadar enayi değiliz). Cuma pazarında mezelik ot, sebze vb. alış verişiyle başlayan rakı ritüelimiz Cumartesi meze hazırlamak ile devam ededururken, bir yandan akşam çalmak için Spotify’da bir playlist hazırlıyorum. Bunlar 50’şer şarkılık listeler. Eğer siz de Spotify kullanıyor ve Yunan müziğini seviyorsanız https://open.spotify.com/user/buras%C4%B1bodrum?si=5aSOpr2URreIZtOeCV9zMA linkinden hesabıma ulaşabilirsiniz. 

Spotify hesabımın ekran görüntüsü

Hava izin verdiğinde, ilk kadeh bahçede içiliyor



Artık kış başladı, bahçeden şömine başına geçiş yaptık

Önceleri güneşin batışına doğru ilk kadehi bahçede içiyordum. Git gide hem hava erken kararmaya başladı, hem serinledi. Artık ara sıra çıkıp, mahallemizdeki evlerden serin havaya yayılan odun kokusunu içime çekip içeri giriyorum. Biz de evde şömine yakmış oluyoruz. Bodrum mandalinası eşliğinde son kadehi şömine başında içiyorum. Aralık ayında benim en sevdiğim mekanlardan olan Gemibaşı da kapandı tabii. Ama bu sefer paket servis hizmetine geçtiler. Arada oranın özlemini duyduğumuz nefis mezelerinden alıp evde Gemibaşı esintisi estiriyoruz. E tabii Hüseyin ile, Evren ile sohbetimiz eksik kalıyor. İnan’ın servisinden, Aydın’ın hızla bir şeyler sormasından, ortalığı idare etmesinden de mahrumuz ama bu dönem de geçecek. 












Evde rakıya giriş

Şimdi bu akşam Çarşamba. Kendime bir torpil geçiyor, dün aldığım levreği fırına koyup, yeni çıkan Parios’un albümünü de bahane edip bu akşam kısa metraj bir rakı sofrası kuracağım. Sağlığa, sağlığımıza diyerek kadeh kaldıracağım. Rakı sofrasının keyfi daim olsun, içenlere ve içeceklere afiyet olsun.

Yorumlar

  1. https://munirtireli.wordpress.com/2022/09/25/yorgo/?fbclid=IwAR2wUV2bXMUgZ845Nsx3S0F08XeGCohGCK2822zTi4H9K5q-3El4ZOXhfdU&blogsub=confirming#subscribe-blog İlginizi çekebilir diye düşündüm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?