Gözüme takılanlar > 2

Daha önce de yazmıştım, burada yolda yürürken, gezinirken gözüme takılanları kaydediyordum. Bir alışkanlık haline geldi. İyi ki de böyle oldu, ileriye yönelik birer belge olabilecek bazı kareler birikiyor. Şimdilerde yeni havalimanı inşaatını kaydetmek istiyorum. Birgün gelecek bitecek, hizmete açılacak. İnşaat aşamalarını unutacağız, hep oradaymış gibi olacak.

Bu akşam da Bodrum'un içinde biraz gezinip bitmekte olan yol çalışmalarını kaydedeceğim. Kaldırımların henüz bitmemiş hali de olsa, baktığımda hafif bir Nişantaşı havası seziyorum. Bizim başkan Sarıgül'ü beğeniyor galiba. Neyzen Tevfik caddesine kırmızı halıyı da sererse o zaman Neyzen yattığı yerden doğrulup sunturlu bir küfür çakar gibime geliyor.

Geçen hafta iki gün İstanbul'daydım. Cuma akşamı Bodrum'a, direkt Mahmut Kaptan'a vasıl olduk. Şu sıralar tam bir bahar havası var, dışarısı bugün 20 derece ve pırıl pırıl. İstanbul'un soğuk ve ıslak olduğuna dair haberler geliyor. Haftaya iki gece için yine İstanbul'a gideceğim. Bunlar iş gereği toplantı, sunum için yapılan zorunlu seyahatler. Daha az gitmek istesem, bu iş azlığı demek. İş olmalı ki burada yaşayabileyim. Bunun dengesi üzerine biraz konuşmak lazım.

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yaptığım workshop ile ilgili yazacaktım ancak üniversiteden beklediğim fotoğraflar henüz gelmedi. Gelir gelmez o konuyu paylaşacağım. Her şehire bir güzel sanatlar fakültesi kurmanın vahameti üzerine yazacak, söyleyecek çok şey var.










Bir kış akşamı Yalıkavak
Yalıkavak'ta bir fotoğrafçının vitrininden
 
Cehalet her yerde kendini belli ediyor işte. 
Yanındaki evi görüp de böylesine berbat (ve kaçak) bir ev yapmak kolay değil.
İstanbul'a gittiğimde bir toplantı için Kanyon'daydım. Öğle yemeği için Konyalı'yı es geçmedim.
Bodrum'un resmi (!) yılbaşı süslemesi
Sakin bir sonbahar akşamı Bodrum liman içi
Tipik bir Bodrum evi ve sokak girişi
Hükümet konağının bahçesi ve teller... dikkat devlet var!
Rakıcı Eyüp kapanmadan önce, bir kış akşamı
Sonbaharda gün batımı
Bitez'de pazar kahvaltısı
Serinlik duygusu veren dar sokaklardan biri
Yeni liman tarafından kalenin görünüşü
Bakımı yapılan Seyfi Bar'ın girişindeki ev
Buna ne yazayım?
Evimdeki uzo şişeleri
Yalıkavak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?