Yeni bir sayfa: Gökova Ören Marina

Bir yılı daha bitirmeye üç gün kala bu yazıyı yazıyorum. Bu yıl biterken, benim de hayatımda bir sayfa bitti, yeni bir sayfa açıldı. 

Bilenler vardır, sosyal medyada da ara sıra Bodrum’un gidişatı ile ilgili -benim bakış açımla bozulması ile ilgili- üzüntülerimi, endişelerimi paylaşıyorum. Özellikle son iki yıl, pandemi süreci vs. buranın ayarını çok bozdu. Her neyse, bu yazının konusu Bodrum’un bozulması değil, bu gidişatın bende yarattığı endişe ve bunun bana aldırdığı kararlar. 

İstanbul’dan buraya tümüyle geleli, yani evimi kapatıp Bodrum’a göçeli 12 yıl bitiyor. Öncesindeki ara sıra gelişleri, Yalıkavak’ta ev kiralamamı veya yazlıkçılığı saymıyorum. O zamanki ile şimdiki Bodrum arasındaki fark belki kaçınılmazdı ama beni ilgilendiren kısmı burada artık eskisi kadar mutlu olamamam. 2017 yılında hayatıma Glaros’un girmesi, yazlarımı büyük ölçüde denizde, Bodrum’un kalabalığından uzakta geçirmemi sağlamıştı. Ama artık kışları da trafik, gürültü, kalabalık vb. olunca başka arayışlara girdim. Sonuçta Glaros ile daha iyi vakit geçirmek, daha çok bulunmak istediğim yerlerde olabilmek amacıyla on gün önce Glaros’u bağlı olduğu Gümbet iskelesinden alıp, Gökova Ören Marina’ya götürdük. Artık Glaros Gökovalı. Şu linkte Gümbet'ten ayrılışımıza ait kısa video var: https://youtu.be/UTSiyGTxviE


Yeni yerimizin haritadaki konumu

Gümbet iskelesine son kez geldiğim sabah


Glaros'un Gümbet'ten ayrılmasından hemen öncesi

Gümbet'te Glaros'a son kez geçerken


Bodrum dümen suyumuzdaydı.

Gökova ise pruvamızdaydı.

Bu adımı, ardından atacağım adımlar izleyecek. Bodrum'dan ayrılma konusunda da acelem yok, çünkü artık bir ayağım Gökova’da, uygun zaman gelince o da olacaktır. Bunun verdiği duyguyu tarif etmekte zorlanıyorum. Çocukken bayram sabahlarındaki heyecana benzeyen bir duygu hali içindeyim. Sabah termosuma kahveyi koyup arabayla Bodrum'dan yola çıkıp Ören’e gidip marinada Glaros ile buluşmak harika. Glaros da kendini daha iyi hissediyor olmalı. Çünkü onun da altından çok sevdiği Gökova’nın suyu akıyor artık. 




Mazı açıkları

Marinaya girdiğimiz an




Glaros yeni yerinde.


Sabah havuzluktan bakınca...





Bakımları çok daha iyi yapılmaya başlandı, sonrasında da daha iyi bakılacak. Ben de/biz de o iyi oldukça daha iyi olacağız.

Bu kez motor en ince detayına kadar kontrol ediliyor.



Temizlik.

Bakım.

Bütün hayalim, Ocak ayından itibaren güzel kış günlerinde Glaros ile Gökova’da seyir yapmak, koylarda kalmak, sakinliğin tadını çıkarmak. Bunun için sabırsızlanıyor, Glaros’un bir an önce tam anlamıyla hazır olmasına çalışıyorum. Ardından baharlar ve yaz aylarında da çok sevdiğim Gökova’da olmayı hayallerime ekliyorum. 

Ören'de ilk akşam rakısı






Şimdilik bu ilk adımın heyecanını, Glaros’u Bodrum’dan Gökova Ören’e götürmemizi paylaşmak istedim. Önümüzdeki zamanlarda yine Glaroslu Gökova ve Ege seyirlerini aktarmayı sürdürmek istiyorum. 

Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini dilerim. Masmavi zamanlar geçirelim, altımızdan hep temiz denizler aksın, denizler ruhumuzu da temizlesin, denizin tuzu hayatımızdan eksik olmasın.

 

Yorumlar

  1. Mutluluğu kendine çağıran insan mutludur.

    YanıtlaSil
  2. Örende termik santral sizi etkiliyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözle görünür bir etkisini hissetmiyorum ama ötesini bilemiyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?